bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Ініціатива щодо відкриття Бюро неурядового аналітичного сектору України в Брюсселі
06.02.2014

5 лютого 2014, Брюссель - Напередодні прийняття Резолюції Європейського Парламенту стосовно ситуації в Україні, запланованої на 6 лютого 2014р., представники ведучих неурядових аналітичних центрів України – учасники Ініціативи з відкриття постійно діючого Бюро неурядового аналітичного сектору України в Брюсселі звернулись до членів Європейського Парламенту, включно із Президентом Європейського Парламенту, із пропозицією стосовно тексту майбутньої Резолюції. Пропозиція містила рекомендації звернутися до влади України та керівництва ЄС та країн-членів ЄС.

Зокрема, було рекомендовано Європарламенту закликати владу України запобігти насиллю та здійснити відповідні кроки для знаходження довготривалого та мирного врегулювання кризи, звільнити арештованих протестуючих (заручників), провести розслідування та покарати тих посадовців та представників міліції, які були винні у насиллі. Уряд України має також підписати Угоду про асоціацію з ЄС, парафовану у 2012р.

По відношенню до керівництва ЄС та кран-членів ЄС учасники Ініціативи запропонували членам Європейського Парламенту призвати їх здійснити всі необхідні кроки, щоб запобігти насиллю в Україні, створити постійно діючу переговорну місію високого рівня по Україні, з тим, щоб вона діяла до тих пір, поки криза мирно не врегульована та не знайдено політичне порозуміння. ЄС рекомендовано також надати адекватної фінансової та технічної допомоги Україні, коли Угода про асоціацію буде підписана та досягнуто політичне порозуміння.

Було окремо запропоновано рекомендувати керівництву ЄС та кран-членів зняти візові вимоги для українських громадян і надати Україні перспективу членства в ЄС.

Крім цього, було зазначено, що важливо, щоб ЄС зміг направити свої зусилля проти  тиску Росії, направленого на недопущенні європейської інтеграції України.

Європейським депутатам було також запропоновано рекомендувати введення негайних індивідуальних економічних та візових санкцій стосовно українських посадовців, винних в організації насилля проти протестуючих.

***

Організації – учасники Ініціативи:

  1. Європа без бар’єрів
  2. Європейський центр розвитку демократії
  3. Інститут євро-атлантичного співробітництва
  4. Інтерньюз-Україна
  5. ОПОРА
  6. Центр політико-правових реформ
  7. Український незалежний центр політичних досліджень (УНЦПД)
  8. Фонд «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва»
  9. DiXi-Group

Контакти

  • МГО ”Інтерньюз-Україна”
  • Контактна особа в Брюсселі
  • Олена Пристайко
  • координатор Ініціативи
  • [email protected]
  • +32 (0)488 292 743

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.