bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські лобісти змінили плани організаторів святкування Дня горілки
08.02.2014

Донецька обласна організація ВГО «Комітет виборців України» домоглася недопущення пропаганди та стимулювання розпивання алкогольних напоїв у Парку ім.О.Щерабкова , яке було анонсовано і заплановано на 9 лютого.

Такого результату вдалося досягти завдяки екстреним зверненням ДОО КВУ до голови Комітету ВР з питань охорони здоров’я Тетяни Бахтеєвої та Уповноваженому Президента з прав дитини Юрію Павленку, а також організації підписної кампанії Донецькому міському голові і адміністрації Парку ім.О.Щербакова. Крім того ДОО КВУ, як координатор адвокаційних кампаній проти куріння і алкоголю, звернулася за підтримкою до Управління у справах сім’ї та молоді та Управління фізкультури і спорту Донецької облдержадміністрації.

Шокуючі анонси свята «Культурно підвищуємо градус» з частуванням гостей горілкою і паралельним проведенням дитячої анімаційної дискотеки дало моментальний поштовх до дій на захист здоров’я населення і моральних принципів. Реакція громадськості та всіх структур влади була миттєвою.

5 лютого керівник напрямку захисту прав та інтересів громадян ДОО КВУ Тетяна Дурнєва звернулася до Уповноваженого Президента з прав дитини Юрія Павленка, який тут же направив офіційні листи губернатору Донецької області та меру міста з проханням негайно вжити необхідних заходів для виключення з програми «святкування» дегустації алкогольних напоїв, унеможливлення перебування дітей у місцях проведення заходу та в цілому розглянути доцільність проведення в центральному парку міста подібного свята. Завдяки втручанню Уповноваженого з прав дитини також було відправлено розпорядження начальнику Донецької кримінальної міліції з прав дитини.

У результаті всіх вищеописаних заяв, донецька мерія також отримала лист від народного депутата України, голови Комітету ВР з питань охорони здоров’я Тетяни Бахтєєвої, кількох управлінь Донецької облдержадміністрації, громадських організацій та простих громадян, які також висловили своє обурення з приводу проведення «свята».

Станом на 7 лютого на сайті Парку ім.О.Щербакова вже відсутня афіша заходу із згадкою про генерального партнера (горілка) і про «пригощання гостей винуватицею торжества» (дивіться  порівняльні прінскріни). Крім того, сьогодні офіційний сайт Донецької міської ради оприлюднив роз’яснення керівництва парку ім.Щербакова щодо заходу 9 лютого 2014 в якому йдеться , що «захід  «Культурно підвищуємо градус» не рекламує спиртні напої, а направлений на популяризацію здорового способу життя і способи розваги без вживання спиртних напоїв… Дегустація спиртних напоїв під час свята адміністрацією не передбачена».

Донецька обласна організація ВГО «Комітет виборців України» висловлює щиру подяку всім небайдужим людям, організаціям, управлінням та структурам, які допомогли змінити формат проведення свята «Культурно підвищуємо градус» та попередити розпивання й пропаганду спиртних напоїв.

Ми просимо Донецьку міську раду продовжувати проект «Пити не модно!», не сходити зі шляху пропаганди здорового способу життя і ніколи не давати можливостей алкогольного бізнесу впливати на свідомість людей.

Активісти Коаліції «За тверезу Україну», членом якої є ДОО КВУ, проведуть громадський моніторинг заходу  9 лютого і обіцяють далі стояти на сторожі громадського здоров’я.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.