bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вирішені земельні питання в Одеській області мотивують як громадян, так і фахівців
04.05.2014

Завдяки Татарбунарському центру вторинних юридичних послуг, що функціонує в рамках проекту «Земельні права: консультування, правозахист та яскрава просвіта», захист земельних прав громадян у Татарбунарському районі Одеської області має конкретні успішні приклади. Такі випадки спонукають не тільки самих громадян для більш активних дій у плані захисту своїх прав. Це дає велику мотивацію і для самих юристів, оскільки бачити результати своєї праці і чути слова вдячності завжди приємно.

У лютому 2014 року на прийом до Татарбунарського ЦВЮПу звернувся житель с. Базар’янка Татарбунарського району з проханням про надання йому практичної допомоги в отриманні нового (замість викраденого) свідоцтва на право власності на земельну ділянку сільськогосподарського призначення. Юристом Олександром Ковпаком у зв’язку з таким зверненням було підготовлено оголошення в ЗМІ, витребувані копії рішень виконавчого комітету Базар’янської сільської ради і Татарбунарського районної державної адміністрації про виділення та передачі у власність земельної ділянки. Надалі всі необхідні матеріали були зібрані і надані в реєстраційну службу. Таким чином, за активної участі юриста Татарбунарського центра Олександра Ковпака, проблемне питання щодо отримання нового державного акта на право власності на земельну ділянку замість украденого було вирішене. Результатом надання адвокатської допомоги став документ, що підтверджує наявність права власності на земельну ділянку заявника.

Інший випадок адвокатської допомоги стосується питання поновлення договору оренди земельної ділянки, термін якого вже закінчився. До ЦВЮПу звернувся житель села Базар’янка Татарбунарського району, питання якого юристом Олександром Ковпаком було розглянуто по суті. З метою поновлення договору оренди земельної ділянки, адвокатом були витребувані рішення виконавчого комітету Базар’янської сільської ради та сесії цієї ж ради з питань надання громадянину в оренду земельної ділянки. Крім цього, витребувані копії договору та акта прийому-передачі земельної ділянки в оренду. Виконкому сільської ради надано рекомендації щодо якісної підготовки договору оренди земельної ділянки та її відповідності чинному законодавству України.

В даний час матеріали по реєстрації оновленого договору оренди земельної ділянки перебувають у реєстраційній службі Татарбунарського районного управління юстиції і найближчим часом будуть зареєстровані.

 

 

Контакти

  •  (04844)32148

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.