bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Допомога переселенцям з АР Крим - покликання небайдужих!
19.05.2014

ВОПО “Джерело надії” розпочала реалізацію  проекту «Соціально-психологічна адаптація дітей та родин - переселенців з АР Крим у Вінницькій області» за фінансової підтримки Представництва Дитячого фонду ООН «Юнісеф» в Україні.

Події березня 2014 року спричинили масове переселення кримських татар з АР Крим в інші регіони України, зокрема в Вінницьку область. Зважаючи на стресову ситуацію та великі хвилювання під час переїзду, у переселених осіб (дорослих та дітей) спостерігається тривожний стан, соціальне напруження, що впливає на їх психологічний та емоційний стан.

Тому даний проект спрямований на  зниження рівню стресу та стурбованості серед дітей  та родин  з числа переселенців, вдосконалення їх навичок щодо опанування свого емоційного стану, зменшення відчуття залежності й відчаю, створення емоційного середовища для родин, що дозволить їм підготуватися до прийняття важливих рішень стосовно свого подальшого життя.

Під час виконання проекту будуть проводитись:

­­-  заняття для дошкільнят та школярів, що включатимуть в себе арт-терапію, розвиваючі ігри,  мистецькі майстер-класи, спортивні заходи та поширення інформації про здоров’я та здорові практики;

- групи самодопомоги, заходи для матерів для подолання стресового стану та отримання корисної інформації щодо здоров’я, гігієни, вирішення проблем у громаді.

Також в рамках проекту передбачено надання  індивідуальних консультацій для жінок та їх дітей на основі потреб, виявлених у ході групових занять та сесій, з метою зниження соціально-психологічної напруженості.

Вже проведено декілька заходів для жінок та дітей у м. Ладижині та у м. Вінниці.

Перші тренінгові заняття були спрямовані на подолання хвилювання в учасниць та створення атмосфери довіри. Цьому сприяло неформальне знайомство групи з тренером, під час якого була можливість  у кожної присутньої жінки коротко розповісти свою власну історію, історію своєї родини. Хочеться відзначити, що під час таких розповідей часто згадувались минуле, якісь певні епізоди з життя та звучала туга по рідному, національному: стравам, традиціям, тощо. Все це допомогло зробити спілкування теплим та щирим, а подальшу роботу – продуктивною.

Діти, на відміну від жінок, більш відкриті та розкуті, але деякі не відразу пішли на контакт. Вони активно долучались до всього, що відбувалось. Не зважаючи на різницю у віці, діти досить дружні, старші допомагають молодшим та піклуються про них.  Хлопчики і дівчатка з великою цікавістю та старанністю виготовляли різні вироби своїми руками, проявляючи творчі здібності. У ході арт-майстерні стало зрозуміло, що більшість дітей люблять фантазувати та виходити за рамки буденного. Особливо дітям подобаються рухливі та розвиваючі ігри на свіжому повітрі.

Отже, перші кроки зроблено, добра справа розпочата.

Контакти

  • ВОПО “Джерело надії”
  • (0432) 53-10-94

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.