bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вуличні акції на Волині “Молодь робить свідомий вибір”
20.05.2014

Свідомий вибір – це відповідально і приємно!» – саме під таким гаслом відбуваються вуличні акції у районних центрах Волинської області, які мають на меті активізувати молодь до участі у виборах 25 травня 2014 року, ознайомити їх із кандидатами та їх передвиборчими програмами та провести право-просвітницьку роботу з роз’яснення виборчого законодавства.

Ківерці, Рожище, Маневичі, Любешів, Камінь-Каширський та ще декілька районних центрів Волині уже відвідав мобільний консультаційний пункт «2014-Молодь обирає майбутнє». Серед основних атрибутів акції:

  1. Волонтери – «жовті» активісти, що спілкуються із населенням. На вулицях їх впізнати легко: в руках - листівка «Обирай свідомо» та кулька «Я піду на вибори. А ти?», в очах – велике бажання переконати молодь, що саме вона творець майбутнього України, і саме її активний вибір – це крок, який надасть змогу чекати змін на краще.
  2. Юристи – відповідають на основні запитання молоді, що найчастіше пов’язані із відсутністю їх даних у списках виборців чи бажанням тимчасово змінити місце для голосування.
  3. Політична шахівниця – інноваційний елемент інформування молоді про кандидатів на пост Президента. А чи часто Вам доводиться бачити усіх кандидатів не лише у виборчому бюлетені, а й на шаховій дошці у вигляді «пішаків»? Фото, прізвище, ім’я, та передвиборчі заклики – все, що відрізняє їх один від одного у грі. Кого із цих «пішаків» зроблять «королем/королевою» - ще поки невідомо, але дошка дає можливість для кожного учасника вуличної акції не лише коротко ознайомитись із передвиборчими програмами усіх кандидатів, а й поставити «свого кандидата» у центр політичної шахової гри.
  4. Магніт «Не голосують тільки лузери!». Здається, чи варто зараз чекати політичної байдужості від молоді? Відповідь – так! На запитання волонтерів «А чи підете Ви на вибори?» іноді доводиться чути відповідь «Ні». Насправді коли у спілкуванні приходить розуміння, що будь які аргументи є безсилі, останнім кроком впливу на свідомість є магніт з символічним написом. Як хто реагує, можете уявити самі, але все ж залишається надіятись, що цей патріотичний атрибут, який прикрашатиме  холодильник «байдужих»,  25 травня 2014 року вплине на їх свідомість, та спонукне стати активним творцем майбутнього.
  5. Ну і на кінець жовтий намет «2014-Молодь обирає майбутнє», де кожен має змогу отримати те, що шукає. Хтось – можливість поспілкуватись, інший – консультацію, листівку чи знайомство з 21 кандидатом, але кожен знаходить щось для себе та для активізації своїх роздумів «А мій вибір зважений та свідомий?»

Запрошуємо  і Вас долучатись до роботи мобільного-консультаційного пункту «2014 – Молодь обирає майбутнє» та знайомитись із сторінками проекту «Зроби власний свідомий вибір» у соціальних мережах Facebook та vk «Обирай свідомо». Там Ви можете отримати консультацію юриста, дізнатись про місце та час проведення заходів, прочитати корисну інформацію з питань реалізації виборчого права та ще багато іншого та цікавого.

Просвітницька кампанія здійснюється в межах проекту Волинського Інституту Права, що реалізується спільно із Волинським відділенням «Комітету виборців України», за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / The information campaign is being carried out within the joined project of Volyn Institute of Law and Volyn department of the Committee of Electors of Ukraine. The project is supported by the Democracy Grants Program of the U.S. Embassy in Ukraine  The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.