bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Завершено проект «Енергозбереження вимога часу та природи»
07.07.2014

Необхідно вжити невідкладних заходів для припинення викидів газів, які викликають парниковий ефект. Тільки таким чином можна зупинити катастрофічні зміни клімату, які негативно впливають на екосистеми і соціально-економічне становище, в тому числі на забезпечення харчовими продуктами і водними ресурсами, а також на стан здоров’я населення.

Останні наукові дослідження показують, що викиди “парникових” газів зараз помітно впливають “з боку людства на клімат у глобальному масштабі”.

Одним із шляхів вирішення питань змін клімату та запобігання збільшенню «парникового ефекту» Землі є розробка та впровадження політики скорочення викидів «парникових газів» і впровадження енергозберігаючих заходів.

         З цією метою протягом листопада 2013 року по червень 2014 року Молодіжна громадсько-екологічна організація «Наш дім – Манява» у партнерстві з органами місцевого самоврядування в районі та Богородчанською районною державною адміністрацією реалізувала проект «Енергозбереження вимога часу та природи». Фінансову підтримку на реалізацію проекту надали Національний екологічний центр України, Єврокомісія та AirClim.

 «13 місцевих рад району дали свою згоду на участь у реалізації проекту. Завдяки отриманій інформації нам вдалося створити інформаційну базу даних споживання енергоносіїв у 2013 році бюджетними закладами на території району. Дана інформація дасть змогу в майбутньому проводити моніторинг та оцінку впровадження енергозберігаючих заходів, які будуть реалізуватися в місцевих громадах», зазначив координатор проекту Микола Скиданюк.

Завдяки реалізації проекту для 12 територіальних громад Богородчанського району (Солотвинської селищної ради, Манявської сільської ради, Гутянської сільської ради, Порогівської сільської ради, Росільнянської сільської ради, Саджавської сільської ради, Горохолинської сільської ради, Старунської сільської ради, Глибоківської сільської ради, Раковецької сільської ради, Грабовецької сільської ради та Жураківської сільської ради) розроблено Програми енергозбереження на 2014 – 2017 роки.  

Станом на 30 червня три сільські ради: Грабовецька, Росільнянська та Гутянська затвердили відповідні програми на засіданнях сесій місцевих рад.

Проблеми енергозбереження та скорочення споживання енергоносіїв на території району також було обговорено на двох круглих столах, які відбулися в рамках реалізації проекту за участю представників громадськості, органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади в районі.

Контакти

  • http://manyava.ucoz.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.