bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Рубіжньому пройшов круглий стіл, пов’язаний з виборчим правом вимушених переселенців
06.10.2014

В Рубіжньому 3 жовтня відбувся круглий стіл «Виборчі права переселенців. Як їх реалізувати?». Захід  організовала ВГО «Центр підтримки громадських ініціатив» в рамках Всеукраїнської компанії «Кожен голос важливий» за підтримкою уряду Канади. Представником організації та ведучим був Володимир Піньковський.

Серед присутніх на заході були представники громадських організацій Луганської області, представники ЗМІ, вимушені переселенці, заступники голови окружної виборчої комісії, представник Рубіжанського державного реєстру виборців, служби соціального захисту Рубіжанської міської ради, представники інших державних органів, представники бізнесу та політичних партій. Також на захід прийшов представник АТО у м. Рубіжне Денис Денищенко.

«Важливо, щоб вимушені переселенці змогли реалізувати їхні виборчі права та взяли участь у виборі нової влади. Нова влада повинна припинити війну та на законодавчому рівні закріпити статус вимушеного переселенця», - зазначив Володимир Піньковський.

Учасники кругло столу обговорили проблеми вимушених переселенців, зокрема, ті, які пов’язані з реалізацією їхніх виборчих прав. Крім проблем вимушених переселенців, було обговорення загальної політичної ситуації в області, та в Рубіжньому зокрема. Особливо увага приділялася роботі окружної виборчої комісії та діяльності окремих кандидатів в народні депутати.

«Потрібно проводити потужну інформаційну кампанію для привернення уваги до проблем вимушених переселенців. Цим повинні займатися як представники громадських організацій, так і органи влади», - такії дії для покращення ситуації з вимушеними переселенцями запропонував Володимир Смоляков.

Представник окружної виборчої комісії № 112 Богдан Ядрихінський зазначив: «До нашої комісії останнім часом вже звернулося приблизно 20 переселенців, котрі цікавилися, як саме вони можуть проголосувати та які документи для цього потрібні. Але багатьох насторожує, що потрібні підстави для зміни місця голосування. Я намагаюся розповісти людям, що змінити виборчу адресу дуже легко, навіть якщо ти вимушений переселенець».

Контакти

  • Максим Данильченко
  • 0990649654

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.