bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся тренінговий курс для молодіжних тренерів у Львові
16.11.2014

3-7 листопада 2014 року 29 представників з числа молодіжних лідерів, освітян, громадських організацій, органів публічної влади, що працюють з молоддю, взяли участь у всеукраїнському тренінговому курсі на основі посібника «Компас» для молодіжних тренерів щодо освіти з прав людини та вирішення конфліктів.

Курс реалізовувався у межах частини заходів Рамкової програми співробітництва у сфері молодіжної політики на 2014-2015 роки між Україною та Радою Європи. Співорганізаторами заходу стали Міністерство молоді та спорту України та Департамент молоді Ради Європи.  Реалізовувала захід у місті Львові громадська організація «Центр громадської адвокатури».

Метою курсу було підвищення спроможності учасників планувати, розвивати, впроваджувати та здійснювати оцінку освітніх заходів з прав людини за участю молоді на основі методів посібника «Компас» та підходів трансформації конфліктів, започаткування мережі тренерів у сфері прав людини із різних регіонів України.

Тренінгова команда була сформована на основі конкурсу. До її складу увійшли: Зара Лавчан (Вірменія), Марія Ясеновська, Назарій Боярський, Олексій Мурашкевич, Тетяна Яцків.

В ході курсу учасники закріпили та поглибили знання щодо розуміння та пояснення ключових питань у сфері прав людини у процесі неформального навчання молоді, ознайомились із підходами та методами «Компасу», посилили спроможність використовувати методи вирішення конфліктів, здатність адвокатувати впровадження Хартії з питань демократичного громадянства та освіти з прав людини у формальній та неформальній освіті, підвищили розуміння ініціативи «Рух проти мови ненависті».

Учасниками тренінгового курсу створено мережу мультиплікаторів з освіти з прав людини для молоді. Для комунікації створено групу у соціальній мережі facebook, до якої можуть долучитись зацікавлені у просуванні застосування «Компасу» та інших методик, які розроблені для  освіти у сфері прав людини для молоді (група Compass training course, 2-8November, Lviv). В перспективі є намір створити окремий веб-ресурс для підтримки роботи мережі.

Контактна інформація: Тетяна Яцків,ГО «Центр громадської адвокатури», Львів пр.Чорновола 63 оф.706, [email protected], 0974434233

Марина Філаретова, програмний менеджер Департаменту молоді Ради Європи, [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.