bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Луцьку пройшов семінар для лідерів органів самоорганізації та активістів
05.03.2015

Для лідерів органів самоорганізації населення м. Луцька та активістів проводився навчальний семінар на тему «Робота органів самоорганізації населення в сфері контролю за житлово-комунальними послугами та благоустроєм території».

Ефективність реформи житлово-комунального господарства вимірюється її результатами. На жаль, результати не втішні. При суттєвому підвищенню тарифів на житлово-комунальні послуги, їх якість залишається незмінно незадовільною.

«Брати ситуацію в свої руки, або ж змиритись і платити - такі варіанти вибору є в людей» - говорить експерт Ресурсного центру для органів самоорганізації населення, Петро Лавринюк. Поряд із законодавчими передумовами здійснення громадського контролю за якістю житлово-комунальних послуг, які передбачені Законом України «Про житлово-комунальні послуги» та Законом України «Про органи самоорганізації населення» є і місцева ініціатива.

Так, Ресурсним центром для органів самоорганізації населення розроблено та лобіюється прийняття Положення «Про забезпечення участі територіальної громади м. Луцька у здійсненні громадського контролю за наданням послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкової території». Метою прийняття Положення визначено: покращення якості житлово-комунальних послуг, які надаються членам територіальної громади м. Луцька, підвищення ефективності використання коштів, що сплачуються за послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, а також посилення відповідальності виконавців цих послуг. Після прийняття відповідного документу лучани матимуть змогу представляти свої інтереси та права з питань, що стосуються надання послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкової території через обраних громадських уповноважених.

Під час навчального семінару для учасників розповідали про можливості організації ефективної діяльності у здійсненні громадського контролю, про повноваження та можливості, що надаються законодавством та ефективно використовуються на практиці у інших містах України. «З часом ми звикаємо платити за те, чого немає. В умовах суттєвого підвищення тарифів таке «спонсорство» просто неприйнятне. Ви, як лідери будинків, вулиць та кварталів, що обрані мешканцями маєте впроваджувати нові практики у свою роботу та сприяти обґрунтованості плати за житлово-комунальні послуги» - зазначив учасникам Петро Лавринюк.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.