bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Луцьку діти переселенців та лучан разом висадили «Алею єднання»
28.04.2015

24 квітня діти переселенців зі Сходу та Криму спільно з юними лучанами висадили  «Алею єднання» у парку імені Лесі українки. Захід організований ГО «Переселенці Криму та Донбасу» та здійснюється в рамках проекту «Громадські дії на підтримку Криму та сходу України», що реалізує Громадська спілка «Освітній дім прав людини в Чернігові» при сприянні Національного фонду на підтримку демократії (NED). Проект є частиною плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Більше двох десятків дітей-переселенців із Криму та Донбасу разом із своїми батьками та учні Луцької спеціалізованої школи №5 висаджували  у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки «Алею єднання» із саджанців липи. Алея простягається від центральної алеї парку до входу в зоопарк. Таким чином діти хотіли ще раз довести, що Україна – єдина та ніякі перешкоди не можуть завадити українцям жити та творити разом. На кожне деревце діти прив’язували флаєри з надписами «Луганськ – це Україна», «Донецьк – це Україна», «Авдіївка – це Україна» та інші. Так вони показали, що хочуть бачити свої рідні домівки – українськими територіями, а себе вважають українцями.  Також діти розповідали, що їм дуже подобається Луцьк, бо це дуже затишне, зелене місто. Тож, щоб зробити його ще більш зеленішим, вони й долучились до акції.

«Для нас дуже важливо приймати участь в житті та розвитку міста. Так у нас і народилася ідея – посадити «Алею єднання»… Діти виростуть, розлетяться, а липки залишаться. Це буде користь парку і дуже добре діло» - зазначила керівник ГО «Переселенці Криму та Донбасу» Олена Черенкова.

Після висадки дерев переселенці привели до ладу спортивний майданчик біля річки Стир у  рамках всеукраїнського суботника «Зробимо Україну чистою», який також проходив у Луцьку. В завершення дня діти вирушили у кафе «Грабівський», де їх очікував майстер-клас та солодощі. На майстер-класі діти навчилися виліплювати із тіста солодкі долоньки, запікали їх, а потім розфарбовувати дуже смачною солодкою глазур’ю.

«Діти виснажені роботою та задоволені її результатом. Сьогодні вони показали, наскільки для них важливо бути корисними для Луцьку та для всієї країни. Нам би хотілося, аби таких продуктивних днів для  переселенців було більше» - підсумувала Олена Черенкова. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.