bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як «Таланти в дії» «запалили» Парк культури у Львові
04.06.2015

24 травня 2015 року у Парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького відбувся захоплюючий великомасштабний захід для дітей «Таланти в дії», організований ГО «CareinAction – Турбота в дії». Близько 200 дітей із шкіл-інтернатів, дитячих будинків, ДБСТ, сімей із складними життєвими обставинами і прийомної сім’ї, а також понад 50 волонтерів Львова та області приїхали в цей день, щоб проявити свої здібності й таланти під час ряду майстер-класів, захоплюючого квесту та концерту на літній сцені парку. А тому, кожен з учасників заходу зміг знайти щось своє у відповідності до власних можливостей та уподобань.  


Основною метою проекту було створити нову виняткову можливість для цих дітей та волонтерів, які обдаровані талантами, зробити крок назустріч мріям, повірити у свої сили та проявити себе перед великою публікою. Крім того, важливою ціллю було заохотити учасників брати на себе ініціативу, а також бути активними членами суспільства, у якому вони живуть.

Близько 30 дітей стали учасниками майстер-класу «Кулінарні рученята». Разом з волонтерами діти приготували апетитні лаваші та смачнючі тістечка «Картопля». Юні шеф-повари з гордістю пригощали інших дітей і волонтерів. А десерти передали безхатченкам у спільноту «Оселя». 

 

«Я ЖИВУ і ДИХАЮ на повні груди допоки такі дні присутні у моєму житті…», - зізнається Мар’яна Похильчук, волонтер-координатор кулінарного майстер-класу. 

До 40 дітей взяли участь в ліпці з полімерної глини. Прислухаючись до інструкцій та порад майстрині Наталки Горинь діти з волонтерами зробили красиві патріотичні брелки, які будуть передані нашим солдатам у зону АТО з надією хоч трішки зігріти їхні серця. Згадані вищи майстер-класи мали на меті також навчити дітей, що приємно не лише отримувати, але й віддавати.


Крім того, команда з американського футболу «Львівські Леви» створила незабутній день для старших хлопців. Леви навчили левенят основ гри, провели тренування, а опісля хлопці  спробували заробити тачдауни під час завершального матчу.

  
Не обійшли стороною і дівчат-підлітків, для яких Олена Кучер із танцювальної студії Re:start провела майстер-клас із хіп-хопу. Дівчата настільки захопилися, що вирішили в той же день виступити на сцені під час концерту!


На додачу, клуб «Акікай» провів для дітей майстер-клас з айкідо, а парк «Дитяча планета» із розмальовування для дошкільнят. Крім того, наші волонтери підготували для наймолодших цікаві рухливі ігри.

“Було надзвичайно приємно спостерігати за усміхненими дітьми та волонтерами, відчувався позитив, що вирував навколо. Це було головним свідченням того, що нам таки вдалося досягнути мети, запалити публіку, запалити дитячі серця.” - Ярина Поніжай, один з організаторів заходу.
Паралельно з майстер-класами понад 40 дітей і волонтерів, які взяли участь квесті, буквально «розсипалися» по всьому парку, шукаючи місця призначення за картою та виконуючи різноманітні завдання: на логіку, на спритність і творчі. 

«Мені дуже сподобалися завдання, які ми виконували, особливо, коли складали легенду про Богдана Хмельницького», - Юля, 12 р, дитбудинок «Добре серце».

Після смачного обіду від кафе «Green» на літній сцені парку із танцювальними, пісенними та музичними номерами виступили діти із дитбудинків «Вишенька» і «Добре серце», школи-інтернату №2, волонтери, а також особливі гості дитячий колектив «Джерело» та фіналіст шоу «Голос країни» Назар Савко.
 

   

“Незабутні враження залишились в моїй пам’яті. Я познайомилась з багатьма новими дітьми, навчилася основам сучасного танцю. Та найбільше мені запам’ятався концерт. Дякую, що приєднали мене до його виконавців. Мені було приємно, що глядачі гарно мене сприйняли, довго аплодували. Я хотіла подарувати усім присутнім радість і любов, побажати добра, злагоди і миру. Велике спасибі Вам усім, усім!», - Надя 17 р., дитячий будинок «Добре серце».

З користю провели час прийомні батьки, батьки-вихователі і вихователі закладів, адже вони мали змогусемінар відомого психолога Людмили Петрановської «Моя рідна нерідна дитина», що організувала казкотерапевт, психолог Олена Петрушкевич. 

«Із виступу психолога я більш глибоко зрозуміла, що дитині вкрай необхідно мати поруч «співчутливе серце», тобто того, хто радіє або сумує разом з нею. Вирішальне значення для розвитку особистості має емоційний контакт дитини з батьками, вихователями», Марія Тадеївна психолог дитячого будинку «Вишенька»

«Людмила Петрановська навчила нас розпізнавати підліткові кризи та знати як і де шукати реальні можливості та шляхи вирішення певних болючих і насторожуючи проблем», - Орися Іванівна, заст. дир. Дитбудинку «Добре серце».

До заходу також долучився відділ у справах дітей Львівської міської ради, організувавши велопробіг «Діти – квіти України», який пройшов від пл. Ринок до Парку культури ім. Б. Хмельницького. До організаціїмайстер-класів долучились ЛОО ДГО «Дитячий альпійський рух України» і туристична група «CORD», які допомогли у проведенні квесту.

Щиро дякуємо усім волонтерам, добродійникам, партнерам і спонсорам, завдяки яким захід «Таланти в дії» відбувся. Разом нам вдалося викликати усмішки на дитячий обличчях та запалити вогник у їхніх очах. Щиро віримо, що вони надихнулися цим днем і будуть працювати над втіленням своїх мрій! 

Контакти

  • www.care-in-action.org

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.