bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Наглядова рада НМУ імені Богомольця звернулася до міністра охорони здоров’я
22.06.2015

Наглядова рада Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця звернула увагу Міністра охорони здоров’я України на те, що гальмується реорганізація ДЗ «Республіканська клінічна лікарня» шляхом приєднання до НМУ ім. О. О. Богомольця як відокремленого структурного підрозділу. Про це йдеться у зверненні Наглядової ради НМУ ім. О. О. Богомольця, яке було прийняте після заслуховування звіту ректора НМУ ім. О. О. Богомольця 18 червня 2015 року.

Рішення про реорганізацію ДЗ «Республіканська клінічна лікарня» було прийняте 5 березня 2015 року на нараді в Міністерстві охорони здоров’я. «Закликаємо Вас взяти процес реорганізації під особистий контроль, адже створення мережі університетських клінік і лікарень – один із пріоритетних шляхів медичної реформи», – говориться у зверненні.

Під час засідання ректор НМУ Катерина Амосова повідомила, що вважає особистим успіхом налагодження в НМУ дієвої системи зворотного зв’язку з академічною спільнотою.

В Університеті запроваджено науково обґрунтовану систему анонімних опитувань студентів. Ця практика була підтримана рішеннями Вченої ради та Конференції трудового колективу. У проведенні опитувань беруть активну участь студентські організації, Студентський парламент і Профспілковий комітет. Крім цього, діють скриньки довіри, а також окрема адреса електронної пошти, яку переглядає безпосередньо ректор. Усі важливі рішення приймаються із залученням студентів.

За словами Ректора, змінилися підходи до господарчої діяльності, зокрема, налагоджено жорстку фінансову дисципліну. Наприклад, станом на перше червня 2015 року повністю відсутня заборгованість зі сплати за навчання вітчизняних студентів, у той час як за підсумками 2013-го цей показник перевищував 950 тис. грн.

Пріоритети з фінансування змістилися у бік практичності. Відтепер гроші спрямовуються на забезпечення університетської рутини та на розвиток. Зокрема, ідеться про закупівлю сучасних матеріалів, обладнання і технологій для навчання та науки.

Серед конкретних результатів роботи в першому півріччі 2015 року Катерина Амосова назвала відкриття НДІ експериментальної та клінічної медицини, Інституту післядипломної освіти, а також створення студмістечка на базі гуртожитків університету.

«Ми зробили великий крок, щоб краще розуміти потреби ключових споживачів наших послуг – студентів, а також викладачів і лікарів клінічних кафедр. Наша мета – створити відкриту академічну спільноту, побудувати справжній європейський університет», – наголосила Катерина Амосова.

Для довідки. Звіт ректора НМУ перед Наглядовою Радою відбувся 18 червня в аудиторії ім. Володимира Юричка. Аудиторія названа на честь студента НМУ, який у серпні 2014 року загинув, захищаючи Україну зі зброєю в руках. У Звіті взяли участь члени Наглядової ради, проректори, декани факультетів, голови студрад факультетів, керівники структурних підрозділів.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.