bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Центр «Логос» розпочав просвітницьку кампанію на Перемишлянщині
21.09.2015

З метою покращення розуміння реформи місцевого самоврядування та розвіювання наявних міфів Інформаційно-аналітичний центр «Логос» розпочав інформаційно-просвітницьку кампанію у Пермишлянському районі Львівської області. В рамках ініціативи заплановано зустрічі з цільовими аудиторіями в селах – молоддю, підприємцями, депутатами сільських рад.  Такі заходи стимулюватимуть процеси об’єднання громад. Перемишлянська РДА надала підтримку для просвітницької діяльності Інформаційно-аналітичного центру «Логос», ініціативу підтримали також місцеві фермери.

Участь громадськості у роз’яснювальній роботі є вкрай актуальною. Адже, реформа гальмується, зокрема, через міфи. Загалом ситуація на Перемишлянщині така, що, для прикладу, із 29 сіл Бібрської громади жодне село не погодилося на об’єднання відповідно до перспективного плану. Ті ж три села Перемишлянської громади, які хочуть створити спільну громаду з районним центром, не можуть цього зробити, бо не мають спільних меж з містом, а інші два десятки сіл, зокрема, ближчі до райцентру,  вступати в нову спроможну громаду досі не погодилися. 

Перша  просвітницька зустріч була організована центром «Логос» у славетному селі Унів, відомому своїм туристичним і духовним значенням. Учні унівської школи переглянули відеоролики щодо децентралізації та обговорили суть реформи з керівником асоціації сільських та селищних рад у Перемишлянському районі Володимиром Мишолівським, який є експертом центру «Логос». Пан Володимир пройшов спеціальний навчальний курс  Інституту Громадянського Суспільства – ключового учасника і розробника нинішньої реформи. Тепер він пояснив старшокласникам і педагогам, які переваги отримає кожне село після створення спроможної громади і які кроки для цього необхідно зробити.

Учні  та вчителі дізналися, чому таким селам як Унів реформа є особливо актуальною. Це село не має власної сільської ради, бо входить до іншої – Короснянської, яка досі не стала на шлях створення спроможної громади. Втім, щоб добратися до сільського голови в Коросно мешканцям Унева доводиться їхати через районний центр Перемишляни. Разом з тим, сама Короснянська сільська рада не виявлила бажання приєднатися до Перемишлянської спроможної громади. Вирішено проводити подальші заходи не лише з молоддю та педагогами, але й з підприємцями і депутатами сільських рад, які є «лідерами громадської думки» у селах Перемишлянського району. 

Контакти

  • Інформаційно-аналітичний центр «Логос»
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.