bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Десять громадських ініціатив Донбасу отримали до 90 тисяч гривень на свої проекти
22.09.2015

Більшість ідей стосується адаптації переселенців та розвитку громадянського суспільства у малих громадах.

Були підтримані проекти:

  • Ініціативна група «Інша освіта» та Донецька міська громадська організація «Альянс» проведуть освітні й мотиваційні семінари для сільської молоді Олександрівського та Добропільського району.
  • Ініціативна група Першотравневого району Донецької області «Азовський патріот» у співпраці з громадською організацією «ЛЕТАВИЦЯ» створить платформу мережі дієвих змін.
  • ГО «Суспільна служба Правової Допомоги» планує надавати правову та психологічну допомогу понад 3000 вимушених переселенців в містах Рубіжне та Новоайдарському районі.
  • Громадська організація «Вибір» проведе моніторинг бюджетного процесу м.Рубіжного за 2015 рік
  • Громадська ініціативна група с. Шевченко Великоновосілківського району Донецької області у співпраці з Макіївською міською громадською організацією «Агентство підримки місцевих ініціатив» сприятиме подоланню симптомів посттравматичного розладу та позитивній соціально-психологічній адаптації, інтеграції у місцеву громаду вимушених переселенців (дітей та дорослих), які мешкають у с. Шевченко Великоновосілківського району Донецької області шляхом проведення відповідної психологічної групової та індивідуальної роботи, організації діяльності спеціалізованої групи подовженого дня на базі школи.
  • Громадська організація Асоціація горлівської громади «Відродження та розвиток» організує Школа соціальної мобілізації, аби вчитися створювати та контролювати зміни.
  • Громадська Організація «Курахівський центр Місцевого Економічного Розвитку» допомагатиме внутрішньо переміщеним особам з Криму, Донецької та Луганської областей консультаціями з питань прав, свобод та їх законних інтересів.
  • Районна громадська організація «Кремінський центр регіонального розвитку «Наша громада» надаватиме комплекс послуг соціального, психологічного та юридичного характеру, направлених на адаптацію осіб, які знаходяться на постконфліктній території Кремінського району Луганської.
  • Громадська організація «Агенція місцевого розвитку м.Щастя» створить комунікаційну платформу «Клуб «Громадський діалог», де налагоджуватиме ефективну комунікацію між владою та громадою.
  • Ініціативна група «Група сприяння стабілізації громади та захисту міста Артемівська у ситуації збройного конфлікту «Захист» у співпраці з громадською організацією «Розвиток демократії та жіночих ініціатив «Дія» сприятиме поліпшенню умов адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з Луганської та Донецької областей у громаду міста Артемівська.

За словами менеджера проекту, керівника напрямку «Розвиток потенціалу громадянського суспільства» Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» Світлани Ткаченко, багато ініціативних груп та громадських організацій, які подавались на Конкурс і виграли фінансування, складається з переселенців. «Дуже важливо, що до активної діяльності в нових громадах залучаються вимушені переселенці. Адже впровадження таких проектів вже стимулюватиме інтеграцію цих людей у громаду, а також покращуватиме комунікацію цього конкретного маленького громадянського суспільства у нових громадах», - наголосила вона.

Конкурс міні-грантів у Донецькій та Луганській областях проводить Донецька обласна організація ВГО «Комітет виборців України» в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив». Загальноукраїнське адміністрування проекту здійснює ГО Центр «Жіночі перспективи» за фінансової підтримки Європейського Союзу, представництво в Україні.

Контакти

  • Донецька обласна організація ВГО «Комітет виборців України»
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.