bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Піднімайтеся! У Сумах відбулася неформальна конференція
09.10.2015

На вулиці осінь, так що не дуже хочеться кудись іти… Але все це не про Суми! 3-4 жовтня у місті пройшла перша міська неформальна конференція Get Up Camp 2015.

Вихідні − гарний час для відпочинку. Чудова можливість, щоб з’їздити з родиною на природу востаннє за цей рік, поспати побільше або просто розслабитися за читанням улюбленої книги. На вулиці осінь, так що не дуже хочеться кудись іти… Але все це не про Суми! 3-4 жовтня у місті пройшла перша міська неформальна конференція Get Up Camp 2015. Організаторами заходу став Сумський обласний комітет молодіжних організацій за підтримки Української академії банківської справи, Національного фонду підтримки демократії та Ради молодих вчених. Організатори у своїй групі в соц. мережі зазначають: «Що таке GetUp Camp? Це перший в Сумах баркемп, створений для громадських активістів самими ж громадськими активістами. Ми запрошуємо всіх поділитись досвідом, історіями успіху і, що найголовніше, технологіями досягнення цього успіху. Баркемп будується на ініціативі гостей, програму баркемпу формують самі учасники».

Для того, щоб стати учасником цього заходу, потрібно було зареєструватися через Інтернет, а зранку в суботу кожен отримав символічні дарунки. Загалом на Get Up Camp-і виступило 22 спікери. Серед яких: Влад Леготкин (прес-секретар Вконтакті, Україна), Андрій Німкович ( Харківський інститут фінансистів), Наталя Ярошенко (волонтер), Ігор Тихолаз (КНК Медіа), Олександр Санченко (засновник  «СтудМіс», «Твій голос») та багато інших.

Багатьом учасникам важко було визначити найцікавішого спікера. Ось на думку Наталі Ярошенко це був: «Валентин − волонтер АТО. Неочікувана лекція, проте дуже чітка і змістовна. Апріорі хороші поради, які допоможуть молоді стати на крок ближче до реалізації своєї мрії». «Якщо один, то Костя Білик, – каже Андрій Німкович, − це було неочікувано, цікаво, доступно, на позитиві». А от Арсен Івахник не може визначити: «Я не можу виділити когось одного, так як кожен був по-своєму гарний. Скажу так, найцікавіший матеріал був у Леготкіна, він розвіяв безліч міфів і розповів парочку фактів. Найцікавішою людиною, яка заряджає собою, став Андрій Німкович. І звичайно ж, просто бомба позитиву − Костянтин Білик. Костю я знаю давно, але досі не перестаю дивуватися його вмінню залучати публіку, тільки він може в день народження примчатися і замінити спікера, це унікальна людина»… Отож, скільки людей стільки й думок. Мені вдалося спитати у спікерів та учасників, що їм сподобалося більш за все з баркемпу.

Який найприємніший спогад в вас залишився після Баркемпу?

«Найбільше сподобалась прогулянка з кількома учасниками Сумами після першого дня баркемпу», – відповідав один зі спікерів Get Up Camp-у Андрій Німкович.

Найприємніше в таких заходах − це кава-брейк. Ти маєш можливість в теплій, навіть домашній атмосфері поспілкуватися з тими, кого в простий день навіть на кофе витягнути не можливо, такого ж навіть активіста як і ти. Можливо поближче і на конкретні питання поспілкуватися зі спікером.  – говорить Арсен Івахник.

Це ж питання я задала Наталці Дєнісовій, голові СОКМО та організатору цього баркему: «Найприємніше було бачити, що людям дійсно цікаво на нашому заході, що люди спілкуються між собою, діляться досвідом. Задоволені залишилися й учасники і спікери. Ще круто, що ми змогли підтримати одну з цікавих ініціатив, яку обрали самі ж учасники. Невеликі кошти, але все ж…».

Так, дійсно цікавинкою цього заходу був конкурс проектів міні-грантів розміром 5 000 гривень. У конкурсі перемогла Тетяна Нянькіна з виставою «Чужий». Як говорить сама Тетяна: «Під час презентації проекту думала: нехай переможе той, кому це потрібно більше всього, думала, як не засмутитися, якщо ми не переможемо і як радіти за переможця». Та коли голоси були підраховані й виявилося, що сама ця вистава перемагає, на обличчі учасниці виступили сльози, сльози щастя. Першою думкою переможниці була: «Я розповім про це моїм дітям». Та вистава святкувала цю перемогу тяжкою репетицією: «Я сказала дітям, що люди в нас повірили і нам необхідно працювати в два рази старанніше». Вистава вийде на сцену у листопаді, а вже найближчим часом вони закуплять усі необхідні матеріали, костюми, обладнання.

«Ми хочемо зробити GetUpCamp циклічним заходом і вже навесні зробити наступний, – каже Наталка Дєнісова, − по відгукам учасників, це новий і цікавий формат, тому, думаємо, що цей захід матиме успіх і приноситиме користь. Захід проводився за технологією баркемп, але назва GetUpCamp «запатентована» за СОКМО і Сумським баркемпом. Тож, тепер матимемо свій!». Отож хто не встиг відвідати перший Баркемп, не все ще втрачено, приходьте навесні.

Цей захід доводить, що останні теплі осінні вечори можна проводити не тільки затишно, а й корисно. У Сумах теж можливо корисно проводити час. 

Автор: Ольга Баранова 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.