bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Соціальна адаптація та інтеграція ВПО в нових умовах життя
13.10.2015

15 родин з Донецької та Луганської областей радо долучилися до проектної діяльності та прийняли участь у першому тренінгу «Соціальна адаптація та інтеграція в нових умовах життя», що відбувся в межах проекту «Спільні дії – єдина громада». (Проект реалізується в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», який адмініструє громадська організація «Територія успіху» за фінансової підтримки Європейського союзу в Україні).

За бажанням учасників, розпочали роботу з майстер-класу, який провела Наталія Таратута, член ГО ТІМО «Відкриті двері». Техніка якої навчала Наталія мала назву – торцювання. Діти разом з батьками з захопленням виготовляли квіти та грибочки у цій техніці, що допомогло більш зблизитись родинам та обговорити нагальні питання. До тренінгу долучились лише батьки, адже мова йшла про серйозні речі і потребувала зібраності та зосередженості. Тренер Вагжанова Вікторія Володимирівна підіймала питання толерантності, конфіденційності, взаємоповаги та щирості.

Основною метою тренінгу було подивитися, чи не розвиваються тривожно-депресивні розлади у дітей та дорослих, визначити індивідуальні адаптаційні особливості, попрацювати зі страхами і тривогами переселенців. Головними психологічними проблемами з якими стикнулися переселенці є стан депривації, як зазначала тренер, це стан, коли людині бракує соціалізації, тобто спілкування та друзів. У дружній та приємній атмосфері спілкування проходило активно й учасники були вмотивовані жити заново, з новим усвідомленням того, що вони бачать, чують, радіють новим звершенням та врешті – решт живуть…

Підвищувала рівень упевненості внутрішньо переміщених осіб арт-терапевт Новосьолова Лариса Володимирівна. Арт-терапія - чи не єдиний на сьогодні метод, який “працює” і допомагає людям, які опинилися в кризовій ситуації. Арт-терапія допомагає знайти сенс життя, налагодити стосунки між дітьми і батьками, зняти напругу в колективі або сім’ї. Учасники за допомогою малюнків намагалися зрозуміти свої мотивації і сформулювати життєві орієнтири, а спеціаліст більш докладно розповідав все, те, що передавали малюнками дорослі й діти.

«Творчість завжди лікує та дає підтримку, стишує негативні емоції, дає можливість виплеснути їх. У період стресу важливо виплескувати негативні емоції та зосереджувати увагу на хорошому», - говорила арт-терапевт. Учасники зробили висновок, що невдачі та труднощі дають набагато більше сили та формують бачення позитивного майбутнього, якого б не було, якби не перешкоди.

А вже цієї неділі, 18 жовтня о 12.00, на учасників чекає знайомство з новими друзями та цікавий майстер-клас «Квілінг – мистецтво краси». Цей документ здійснений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю ГО ТІМО «Відкриті двері» і за жодних обставин не може вважатися за такий, що відображає позицію Європейського Союзу.

Контакти

  • Тетяна Букач
  • керівник проекту
  • 0954712767

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.