bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Між Левами та Ведмедями: листівки з міською історією Ужгорода та Львова
21.10.2015

Проект Між Левами і Ведмедями учасників «Студій живої історії» Віктора Опаленика (Ужгород) та Аліни Букіної (Львів-Запоріжжя) спрямований на збереження полікультурності історії Львова та Ужгорода. Першим кроком реалізації ініціативи стало створення комплекту інформативних листівок з зображенням вілл Львова та Ужгорода кінця ХІХ - початку ХХ ст., які не є популярними пам’ятками, знаходяться за межами туристичних маршрутів, тим не менш залишаються важливими свідченнями перебування міст під впливом різних культур, історичними та архітектурними пам’ятками того чи іншого стилю.

Придбавши набір листівок, людина дізнається про той чи інший об’єкт, звертає на нього увагу. Були створені 9 листівок, з зображенням вілл Львова та Ужгорода, перший тираж склав 540 штук. Листівки здизайновані в техніці колаж, з використанням виключно авторських фото та патернів. На звороті листівки подається інформація про стиль, епоху та автора будівлі, а також невеличка мапа, щоб зацікавлені могли знайти будівлю та побачити її на власні очі.

Побачити результати проекту можна буде з 6 по 8 листопада в Рівному, під час міжнародного фестивалю іншої освіти “Історія. Ідеї. Інновації”. Протягом фестивалю буде можливість  ознайомитись з успішними інструментами та методами роботи з локальними громадами, познайомитесь з ініціаторами змін з України, Польщі та Білорусі, і знайти для себе натхнення для нових форматів роботи з історією, містом та його спільнотами.

«Студії живої історії» - це програма неформальної освіти молоді та підтримки її громадських ініціатив в напрямку альтернативного пізнання історії, пошуку порозуміння та формування історичного наративу. В рамках цієї програми молодь розвиває критичний аналіз історичних подій та конструктів, в умовах відкритого діалогу та чесного переосмислення минулого вчиться примиренню та відповідальному оповіданню історії, досліджує історію в контексті родини, міста і країни в цілому. Через власні ініціативи в своїх громадах учасники отримують поштовх до саморозвитку та нові «живі» знання. Ця програма реалізується в Україні організацією “Інша освіта” у партнерстві зі Спілкою MitOst e.V. за дружньої фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Фонду Роберта Боша в рамках проекту «Діалог заради змін».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.