bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У програмах партій на вибори у Києві майже не враховані інтереси маломобільних груп населення
21.10.2015

Правозахисна організація «Права людини»проаналізувала програмні документи 13 основних партій, що беруть участь у виборчих перегонах у місті Києві. У 8 з них не було жодної згадки про вирішення проблем бар’єрного середовища у місті. Лише одна партія зазначає конкретні кроки розвитку універсального дизайну в столиці.

Разом з тим, Конвенція ООН про права інвалідів, яка була ратифікована Україною, наголошує на забезпеченні доступності, щоб люди з інвалідністю мали можливість «вести незалежний спосіб життя  й усебічно  брати участь  у  всіх аспектах життя». Держави-учасниці повинні вживати належні заходи  для забезпечення інвалідам доступу нарівні з іншими до фізичного оточення, до транспорту, до інформації та зв’язку, зокрема інформаційно-комунікаційних технологій і систем, а також до інших об’єктів і послуг, відкритих або таких, що надаються населенню, як у міських, так і в сільських районах. Ці заходи включають виявлення й  усунення перепон і бар’єрів, що  перешкоджаютьдоступності.

Нагадаємо, що у Києві нараховується більше 150 тисяч людей з інвалідністю (15 006 мають І групу інвалідності). Більшість з них не має можливості безперешкодно їздити навіть в метро.

Більш детальна інформація знаходиться за посиланням http://bit.ly/1M8zq2A.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.