bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інтерактивні заняття з Біоетики
29.10.2015

За останні два роки більше 110 000 учнів з різних куточків України взяли участь у інтерактивних заняттях про гуманне ставлення до тварин. Спеціалісти Благодійного фонду «Happy Paw» проводять подібні «уроки доброти» у рамках проекту «Біоетика». Основна ідея – сформувати в школярах гуманне та відповідальне ставлення до безпритульних і домашніх тварин.

На сьогоднішній день існує безліч стереотипів щодо безхатьків. Про цю проблему свідчить жахлива статистика. Щодня збільшується кількість випадків жорстокого поводження з тваринами. Причина цьому – неправильне розуміння проблеми і методів її вирішення.

«Лякає те, що більшість догхантерів – молодь. Зараз вони знущаються з чотирилапих, а як набридне перемкнуться на людей. Саме тому, важливо ще з дитинства виховувати «людське» ставлення до тварин», - коментує керівник проекту «Біоетика» Тетяна Дюкарева.

Є ще одна проблема: люди не до кінця розуміють, що таке пухнастик в домі. Майбутні господарі тварин, як дорослі, так і малі, мають пам’ятати, що чотирилапий – частина родини, а не іграшка. Це не забава, а відповідальність. Не можна просто взяти і розпрощатися з чотирилапим.

Мета занять – сформувати гуманне суспільство, якому посильно без допомоги вирішити проблему безхатьків. Аби досягти цього спеціалісти Фонду проводять інтерактивні уроки, конкурси, фотосушки тощо. Заняття відбуваються у дружній атмосфері: діти беруть участь у вікторинках, задають питання та дивляться класні відео.

 «Школярі полюбляють уроки. У результаті, більшість цікавиться, як стати волонтером, як можна допомогти. Найактивніші з нашою допомогою їздять до притулків. Ми бачимо ентузіазм і натхнення в їх очах, це надихає та спонукає до більшого», — розповідає Олеся, лектор Фонду.

Аби досягти максимального ефекту Фонд створив програми для учнів молодшої, середньої та старшої шкіл. Нещодавно лекції були доповнені у зв’язку з тим, що 5-го жовтня Фонд почав допомагати і котикам. З найменшими (1-2 класи) крім лектора працюють ще Мурчик і Сірко – іграшкові помічники «Happy Paw». 95% провідних педагогів та психологів схвалили заняття та вважають їх важливими. «Уроки доброти» проводяться з дозволу Місцевих департаментів та Управління освіти і науки України.

Проект «Біоетика» активно працює в школах Житомира, Рівного, Кіровограда, Миколаєва та Києва. До речі, Шевченківський та Деснянський райони міста Києва розпочинають автономну роботу з напрямком за нашими методичними розробками та рекомендаціями, наразі наші спеціалісти діляться досвідом. У майбутньому планується, щоб заняття проводились у всіх школах країни. Крім того, «Happy Paw» працює над внесенням «уроків доброти» у шкільну програму та залучає студентів педагогічних університетів до практики.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.