bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся круглий стіл «Прозора влада – спокійна громада»
13.11.2015

12 листопада 2015 року проведений другий круглий стіл за участю громадської організації «Агентство економічного розвитку», представників міської влади, органів самоорганізації, депутатів та бізнесменів. Під час заходу було презентувано аналітичний звіт робочої групи.

В рамках круглого столу напрацьовані спільні рекомендації від громадськості, бізнесу та органів місцевого самоврядування щодо підвищення прозорості в процесі прийняття рішень органів місцевого самоврядування, а саме:

  • запропоновано внести зміни до нормативно-правових актів, які передбачають залучення представників громадських формувань до складу містобудівної ради. Дана пропозиція зумовлена необхідністю врахування громадської думки на етапі погодження нового будівництва.
  • а друга пропозиція передбачає розширення інформації в розділі сайту «Містобудування та архітектура» шляхом створення підрозділу «Об’єкти, що будуються», де публікуватиметься договори та розмір пайових внесків, що сплачують забудовники.

По закінченню заходу сформовану резолюцію з додатками направлено на розгляд до міського голови з пропозицією забезпечити належний розгляд та врахувати в подальшій  роботі органів місцевого самоврядування.

Наш проект покращує довіру до влади за допомогою співпраці громадськості з представниками місцевого бізнесу, підвищуючи прозорість та доброчесність бюджетного процесу на місцевому рівні. Протягом 2015 року представники Агентства економічного розвитку сприятимуть посиленню спроможностей й об’єднання зусиль громадянського суспільства та медіа для збільшення рівня прозорості та доброчесності формування та використання бюджетних коштів від пайової участі.

Круглий стіл  «Громадянське суспільство та медіа за прозорі місцеві бюджети» проходить в рамках проекту  «Бюджет участі: Ресурси громади - для потреб громади Вознесенська» реалізується громадською організацією «Агентство економічного розвитку»  в межах конкурсу міні-грантів  в рамках ініціативи «Громадянське суспільство та ЗМІ -  за прозорі місцеві бюджети», що виконується Одеською обласною організацією «Комітету виборців України» , Фундації «Відкрите суспільство» та громадським партнерством  «За прозорі місцеві бюджети» за  фінансової підтримки Європейського союзу та Посольства Фінляндії в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.