bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Активісти Могилянки та WWF будують музей на місці закинутої теплиці у Ботсаду
26.11.2015

Рік тому ми - Всесвітній фонд природи WWF в Україні разом з Екоклубом «Зелена Хвиля» - вирішили побудувати екологічний музей на місті закинутої теплиці в Ботанічному саду ім. Гришка в Києві. Безкоштовний для усіх відвідувачів. Щоб можна було прийти з дітьми та друзями, дізнатися щось нове про нашу Планету, разом пограти в еко-квести, навчитись сортувати сміття та бути екофаном, і загалом в цікавий та інтерактивній формі долучитися до охорони природи. Усе, що в них було – шалений ентузіазм та ідея.

Нам вдалось знайти часткове фінансування на закладення фундаменту і початкові роботи. Ми стартували. На даний момент повністю демонтована попередня застаріла будівля, розроблена проектно-технічна документація, облаштований фундамент, теплоізоляція та гідроізоляція, укладені труби системи опалення, наявна частина експонатів. Наш подальший крок - побудова стін.

В Україні ще немає подібних інтерактивних центрів охорони природи. Коли GreenHpuse відкриється, там також проводитимуться заняття на екологічну тематику для дітей та дорослих, тренінги та семінари для бізнесу та всіх бажаючих. Ми прагнемо показати, що збереження природи є не тільки дуже важливим для нашого майбутнього, а ще й може бути дуже цікавим та захоплюючим.

Екоцентр буде постійно діяти в Ботанічному саду імені Гришка у Києві. Відвідувачі ботсаду зможуть відкрити для себе прості та ефективні речі, що роблять наше життя більш екологічним, навчаться заощаджувати кошти та ресурси, дізнаються багато цікавого про нашу Планету. Також всі бажаючі зможуть взяти участь у розв’язуванні екозавдань, пройти тематичний квест та багато іншого.

На екологічні матеріали для будівництва стін та кваліфіковану роботу нам потрібні 50 тисяч гривень. Ми запустили краудфандинговий проект для пошуку коштів на Спільнокошті: https://biggggidea.com/project/greenhouse/

Ми та природа України будемо надзвичайно вдячні усім, хто в будь-який спосіб підтримає створення екологічного музею. Адже екоосвіта – запорука гармонійного співіснування природи та людини.

Це наша планета, і кому як не нам про неї піклуватись.

Контакти

  • Всесвітній фонд природи WWF в Україні
  • Валерія Немикіна
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.