bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Дніпродзержинську небайдужа молодь допомагає переселенцям побачити місто доброзичливих людей
10.12.2015

Для деяких мешканців Дніпродзержинська 5 грудня став дійсно позитивним вихідним завдяки об'єднуючому тренінгу, який провела в одному з приміщень міської бібліотеки команда соціокультурних аніматорів.

Проведення об’єднуючого тренінгу в Дніпродзержинську стало можливим завдяки ініціативі «Позитивні вихідні - крок до взаєморозуміння», яку реалізує Дніпропетровська обласна молодіжна громадська організація «Молодіжні ініціативи крокують світом» за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні (в межах проекту «Реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні») та фінансової підтримки Уряду Японії #UNDP #Ukraine #Gov Japan.

Налагодження взаєморозуміння та діалогу між місцевою громадою та переселенцями — було головною метою команди, яка організувала та провела цей захід. Він став результатом роботи команди активних молодих людей, які навчались роботі з громадою на тренінгу з підготовки соціокультурних аніматорів у Дніпропетровську.

Організатори тренінгу вважають, що прагнення небайдужої молоді, яка живе в Дніпродзержинську та хоче допомогти налагодити позитивний діалог між переселенцями та місцевими мешканцями – це лише перший крок для того, щоб почати об’єднувати громаду. Позитивні вихідні – це досить доречний привід щоб почати діяти.

Перевагою цього тренінгу була його динамічність. Різноманітні ігри, конкурси, соціально-комунікативні заняття, інформативно-інтерактивні блоки допомогли створити сприятливі умови співпраці між учасниками та позитивно налаштувати їх на відкриття нових навичок, знань та вмінь, які здатні відкривати для них нові можливості у спілкуванні в особливих умовах.

Під час тренінгу було використано чимало прийомів налагодження діалогу між учасниками, де вони змогли розкритись та висловити свої думки. Зняти емоційне напруження допомагала арт-терапія, яка також сприяла побудові зв’язків між учасниками. Вони відчули те що між ними насправді є більше об’єднуючих речей, а ніж упереджень, а поради практикуючого психолога дали можливість присутній на тренінгу молоді переглянути деякі власні погляди.

У Дніпропетровській області подібні заходи відбуватимуться також у Павлограді та Кривому Розі, а у Дніпродзержинську – це лише перший захід, який продемонстрував готовність місцевої молоді об’єднуватись з новими мешканцями свого міста.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.