bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тетяна Петракова: «За рік журнал «Ukrainian People» досяг масштабів вагомого соціального проекту»
09.12.2015

Команда журналу «Ukrainian People» проводить різноманітні творчі проекти, підтримує вітчизняних виробників, культивує творчість українських дизайнерів модного одягу, об'єднує людей, небайдужих до долі нашої країни, направляючи їх зусилля на благо України. На сьогоднішній день команда видання займається організацією вже другого фестивалю «Діти за майбутнє України», який об’єднає на одній сцені дітей з різних регіонів країни, а також подарує яскраві емоції для понад 300 дітей-переселенців із зони АТО, привезених з місць компактного проживання. Про підсумки діяльності і новий  формат глянцю в інтерв'ю з Тетяною Петраковою.

Тетяна Петракова (Середа) - видавець і головний редактор журналу «Ukrainian People», організатор та ідейний натхненник цілого ряду соціальних і культурних проектів, спрямованих на допомогу дітям-переселенцям із зони АТО, активний популяризатор сучасної української fashion-індустрії, громадський діяч, щирий патріот своєї батьківщини.

- Тетяно, за останній рік видання «Ukrainian People» буквально увірвалося в суспільне життя країни, руйнуючи межі поняття «глянцевого журналу». Як Вам вдалося досягти таких високих результатів?

- Коли в душі людини народжується щось велике, тоді всі сили допомагають йому і задумане обов'язково стає реальністю. Ми доклали чимало зусиль, щоб вийти на такий рівень, щоб бути однією з соціально інтегрованих частин сучасного суспільства. У цьому мені допоміг мій 10-річний досвід видавця глянцевих журналів. Коли вийшов перший випуск «Ukrainian People», здавалося, що ми зробили неможливе. Адже в той час, коли ми створювали ідею проекту, наша країна переживала складні часи, в той час ми як ніколи нам був потрібен такий проект, в основі якого була б українська людина і реалії, які вона створює. Найголовніша гордість України і найголовніший ресурс - це людина. Рушійною силою всіх успіхів нашої команди є наполеглива праця, якій ми завжди звикли віддаватися до кінця. На сьогоднішній день «Ukrainian People» – це якісний глянець, який досяг масштабів вагомого соціального проекту. Видання представляє  людей нашої країни. Це і є наша нація, це і є гордість нашої країни. Саме тому, щоб рухатися в цьому напрямку ще на початку нашої діяльності завдяки громадській організації «Крим SOS» ми отримали грант ООН на підтримку нашої творчості.

- Завдяки Вашій енергії і небайдужості за останній рік більше тисячі дітей отримали необхідну допомогу і підтримку. Розкажіть про реалізацію цих проектів.

- Я бачила сотні дітей-переселенців, які пережили важкі випробування і дуже потребували підтримки. І я зрозуміла, що не можу залишатися байдужою і просто зобов'язана їм допомогти. Так народилася ідея проекту «Дитячі мрії», покликаного здійснити мрію кожної дитини про щастя, не дивлячись на труднощі, в яких він опинився. Ця ідея не залишила байдужими багатьох відомих людей, які допомогли її здійснити. В рамках проектів «Дитячі мрії» було проведено більше двадцяти благодійних заходів, в яких взяли участь багато відомих людей України. Напередодні нового навчального року для дітей-переселенців із зони АТО нами був організований і здійснений проект «Збери портфель до школи». Цією ідеєю мені також вдалося долучити  багатьох відомих людей нашої країни. До даної акції приєдналася величезна кількість артистів, громадських діячів. Ми провели для дітей яскравий незабутній концерт і подарували кожній дитині по портфелю з повним набором всього, що потрібно в школу до нового навчального року.

- Тетяно, у своїй діяльності ви займаєте стійку позицію в розвитку fashion-індустрії. Наскільки важливі в суспільстві такі проекти?

- Наша команда завжди на перше місце ставить реалізацію соціальних проектів, одним з яких є унікальний проект «Зроблено в Україні». Протягом року у своїй діяльності журнал «Ukrainian People» всіляко підтримував і популяризував товар вітчизняних виробників. Величезна кількість дизайнерів уже представлено в нашій рубриці «Зроблено в Україні», ще з багатьма читачі зможуть ознайомитися на сторінках наступних випусків. Кожен день у своїй діяльності ми обличчя української моди - кращих з кращих дизайнерів України.

- Ви є автором і організатором проекту «Діти за майбутнє України». Анонс другого фестивалю вже давно з'явився в мережі і з кожним днем викликає все більший інтерес. З чого почалася історія фестивалю?

- 18 грудня ми будемо проводити другий фестиваль «Діти за майбутнє України», який пройде на великій сцені в Українському домі. Рік тому, коли відбулися всі події на Сході України, ми з нашою командою займалися організацією благодійних свят для дітей-переселенців. Тоді вперше в житті я побачила біль та відчай в очах маленьких українців. Тоді ми розуміли, що діти потребують не тільки нашої підтримки, а й професійної адаптації. Найкраща адаптація –  це творчість дітей. Тоді ми організували перший наш фестиваль, який проходив в березні також в Українському домі. Завдяки цьому проекту, ми змогли об'єднати дітей з 20 регіонів України – це головна мета і завдання фестивалю. Ми долучаємо дітей до культурного багатства і цінностей нашої країни. Варто також відзначити, що ми дуже вдячні всім партнерам, які нас підтримують, зокрема, Міжнародній  Дипломатичній Раді в Україні.

- Тетяно, яким для Вас був цей рік?

- Безумовно, цей рік був дуже важливим як у моїй діяльності, так і в особистому житті. 2015-й став  прориву і успішним стартом багатьох соціальних проектів. У моєму житті багато чого змінилося, в певний період відбулася переоцінка цінностей, переосмислення життя. Немає проблем, є завдання, які потрібно вирішити, – я завжди намагаюся дотримуватися цього принципу, й живу по ньому. У цьому році у мене з'явилася сім'я, у мене з'явилася людина, яка завжди поруч, мужнє плече якого завжди мене підтримає. Офіційно я закріпила за собою прізвище чоловіка, і тепер моє прізвище – Петракова. Сім'я – це найголовніше в житті людини, саме в ній народжується любов до всього, що ти робиш, сім'я дає душевне тепло, яким хочеться поділитися з навколишнім світом.

- Звідки Ви черпаєте енергію для здійснення настільки широкомасштабних заходів?

- В першу чергу, підтримка близьких людей, особливо, мого чоловіка. На сьогоднішній день мій чоловік мене по-справжньому надихає і це спонукає мене розвиватися і рухатися вперед. Мене взагалі складно прийняти такою, яка я є, але у мене дуже сильний чоловік, з міцними нервами (посміхається) і  він спокійно сприймає мій ритм і темп життя. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.