bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фонд Східна Європа створить 5 центрів дозвілля для літніх одиноких людей на Київщині та Житомирщині
29.12.2015

Фонд Східна Європа оголошує переможців конкурсу, в рамках якого буде створено чергові 5 центрів дозвілля для літніх одиноких людей на Київщині та Житомирщині. Загалом за останні сім років Фонд Східна Європа створив уже 23 такі центри за підтримки українського та міжнародного бізнесу. Центри на Київщині та Житомирщині будуть профінансовані за рахунок коштів, наданих Фондом «Монсанто».

Центри дозвілля для одиноких малозабезпечених літніх людей, що зазвичай створюються на базі районних територіальних центрів соціального обслуговування, є місцем, де самотні люди можуть спілкуватись, займатись улюбленою справою, брати участь у роботі численних гуртків, а також опановувати нові навички. Окрім цього, у центрах надаються якісні соціально-побутові послуги, консультації лікарів, юристів та інших фахівців. Проектом також передбачено підготовку персоналу, забезпечення центрів необхідним обладнанням та залучення до співробітництва державних та приватних юридичних, культурних та соціальних установ.

Організації, що отримали фінансування на створення центрів, відкриття яких заплановно на весну 2016 року:

Володарськ-Волинська благодійна громадська жіноча організація з  соціальної допомоги жінкам та їх сім’ям «Нитка Аріадни» (Житомирська область) реалізує проект «Активне життя на пенсії – запорука здоров’я та щасливого довголіття» з бюджетом  232,073.00 грн. У рамках проекту буде створений центр, який поєднає можливості отримання знань щодо сучасних інформаційних технологій та з іншого боку – можливість передати традиції, знання, життєвий досвід молодому поколінню і, таким чином, забезпечити включення до громадського життя. Що буде зроблено: створено комп‘ютерний клас з доступом до Інтернету, організовано навчання літніх людей основам роботи з ПК. Окрім цього, працюватимуть різноманітні гуртки. У центрі будуть проводитися консультації психолога, юриста, лікаря загальної практики. Команда проекту також працюватиме над тим, щоб налагодити зв‘язок між старшим і молодшим поколінням, навчаючи молодь основам волонтерської роботи. А літні учасники проекту розповідатимуть молоді про історію рідного краю та поділяться найкращими традиційними кулінарними рецептами, проведуть кулінарні майстер-класи та навіть підготують збірку рецептів, яку згодом роздаватимуть молодятам у місцевому РАЦСі.

Міжнародний благодійний фонд «Місії самарян в Україні» реалізує проект із створення Пулинського багатопрофільного центру соціальної активності з бюджетом 164,670 грн. Фонд зосередиться на проведенні мистецьких заходів, організації роботи гуртків, серед яких вишивання, в’язання, плетіння гачком. Навчальний компонент включатиме проведення семінарів по соціальному підприємництву та самозайнятості. Окрім цього, у центрі будуть надаватися послуги пральні, ремонту одягу, користування офісною технікою та Інтернетом. Важливим напрямком стане покращення стану здоров‘я. Зокрема, у центрі проходитимуть семінари на тему здорового харчування, зниження ваги, лекції лікаря-терапевта, консультації практичного психолога. Буде створено клас для фізичних вправ та тренувань (ЛФК), проведено навчальний курс по масажу  та практичні заняття із “скандинавської ходи”.

Міжнародний благодійний фонд  “СТЕЦЮК ЧЕРІТІ ІНТЕРНЕШЕНАЛ” отримав фінансування на суму 57,896.00 грн для створення центру. Фонд організовуватиме роботу різноманітних гуртків, кіноклубу, проводитиме майстер-класи з гончарства та лозоплетіння. Окрім цього, велику увагу буде приділено розвитку волонтерського руху та збереженню зв‘язків між поколіннями. У центрі також надаватимуться юридичні консультації.

Житомирська обласна громадська організація людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я»

Отримала фінансування у розмірі 300,000 грн. для створення центру для одиноких літніх людей у селі Почуйки Попільнянського району. Окрім того, що буде проведено комплесний ремонт приміщення, у центр також набиратимуть персонал, зокрема, перукаря, швачку, манікюрницю, культпрацівника, оператора ПК. Вже скоро у центрі запрацює комп‘ютерний клас, буде працювати перукарня, швейна майстерня та різноманітні гуртки.

Громадська організація «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» реалізовуватиме проект у Ржищеві на Київщині. Загальна сума фінансування  для створення центру соціальної активності - 299,479 грн. У центрі надаватимуться соціально-побутові послуги, зокрема, пральні, прасування, перукаря. Тут також надаватимуться юридичні консультації з питань отримання усіх видів пільг, нарахування пенсії та інших видів соціальної допомоги, врегулювання питань з нерухомим майном тощо. Також буде створено комп‘ютерний клуб,   де пенсіонери навчаться користуватись комп’ютером, створять свої особисті сторінки у соціальних мережах, зможуть надсилати електронною поштою листи своїм рідним, близьким та знайомим. Окрім цього, у центрі будуть проходити зустрічі, та відвідувачі зможуть скористатися послугами арттерапії та бібіліотерапії, для чого буде проведено волонтерський збір цікавих книжок в мережі інтернет, а також серед мешканців місцевої громади. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.