bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Найкраща освіта доступна кожному
23.02.2016

11-12 лютого 2016 року у Київському національному університеті ім. Т. Шевченка відбулася конференція «Як створити успішний масовий відкритий онлайн-курс», яку провела Українська платформа безкоштовних онлайн-курсів Prometheus. 

Масові відкриті онлайн-курси (МВОК) є революційними для освітньої системи. Вони надають можливість запросити найкращих викладачів, створити курс найвищої якості і зробити його доступним максимальній кількості слухачів. Хоча створення МВОК є ресурсоємнісним, у перерахунку на одного слухача витрачаються дуже невеликі кошти.

Більше того, МВОК дозволяють постійно контролювати якість матеріалу та ступінь кваліфікації викладача. Онлайн-курси можна порівняти із системою електронних закупівель Prozorro, в основі якої – публічність та вибір найкращих пропозицій на ринку. Тобто, неякісний матеріал або некваліфікований викладач будуть розкритиковані екпертами галузі, яка винайматиме випускників МВОК.

У США та Європі вже давно оцінили переваги МВОК та їх інтеграції у традиційний навчальний процес – так зване змішане навчання (blended education). Сотні провідних університетів світу за допомогою платформ edX та Coursera вже впровадили МВОК у свої навчальні програми.

Університет Єля у 2015 році відмовився від власного оффлайн курсу з програмування та інтегрував у навчальний процес легендарний Гарвардський курс з програмування CS50.

В Україні у 2014 році почала функціонувати власна платформа безкошотовних онлайн-курсів, яка вже зібрала понад 180 тисяч слухачів і продовжує розвиватися.

Співзасновник Prometheus Іван Примаченко

На конференції було презентовано “рецепти” створення масових онлайн-курсів педагогами, громадськими організаціями та компаніями для формування фундаменту онлайн-освіти в українських навчальних закладах, побудови більш відповідального та активного громадянського суспільства, а також для отримання бізнесом додаткових переваг від навчання персоналу.

До речі, конференція зібрала понад понад 240 слухачів із 19 міст України. Цікаво те, що подію відвідали представники таких великих компаній, як Cisco та Ernst&Young.

Завдяки інтенсивним лекціям від 15 спікерів та дискусіям були повністю розкриті усі особливості створення онлайн-курсів – від підбору персоналу, викладачів, матеріалів лекцій до правильності розміщення світла у студії та роботі зі слухачами на форумах.

Просимо звернути увагу, що курс «Як створити успішний масовий відкритий онлайн-курс» стартує 15 березня 2016 року.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.