bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Переселенців Київської області навчали знати свої права, шукати роботу і організовувати бізнес
26.02.2016

Громадська правозахисна організація «Права людини» впродовж лютого провела шість тренінгів для вимушених переселенців з циклу «Знай права. Шукай роботу. Організовуй бізнес».

Основні проблеми вимушених переселенців доволі прозаїчні: відсутність роботи, безгрошів’я і відчуття непотрібності суспільству. Багато переселенців не знають чим їм займатись, де шукати роботу і як налагодити власне життя. Метою тренінгів, які проводила ГПО «Права людини» був пошук відповідей на ці питання разом з переселенцями. На них спікери розповідали про створення громадських, благодійних організацій, фандрайзинг. Корисними були поради про те, як вести себе під час співбесід, і що робити, якщо вам неодноразово відмовляли у роботі після співбесіди.

«Багато переселенців потрапили у справді скрутну ситуацію. Однак не все так погано. Сьогодні існує величезна кількість можливостей для того щоб знову стати на ноги, та навіть більше – розпочати нове життя: активніше, успішніше, насиченіше. Проблема в тому, що про такі можливості вимушені переселенці знають дуже мало. Тому завдання таких тренінгів здебільшого інформативні: показати сфери де люди можуть бути задіяні, продемонструвати наявні проекти з підтримки створення власного бізнесу чи громадських організацій для внутрішньо переміщених осіб. Коли людина знатиме про можливості, вона знатиме з чого почати нове життя. Після цього вона може самостійно розвиватись, робити власну справу, дбати про себе, власну сім’ю і навіть допомагати іншим», - наголошує Голова правління ГПО «Права людини» Віталій Дроботун.

Впродовж місяця тренінги для ВПО відбулись у:

  • Бородянці: 8 лютого, Бородянський РЦЗ;
  • Вишгороді: 10 лютого, Вишгородський РЦЗ;
  • Макарові: 16 лютого, Макарівський РЦЗ;
  • Фастові: 19 лютого, Фастівський МРЦЗ;
  • Василькові: 23 лютого, Васильківський МРЦЗ;
  • Софіївській Борщагівці: 25 лютого, Києво-Святошинський РЦЗ.

Тренінги для вимушених переселенців проводили:

  • Ксенія Карагяур, юрист, головний експерт з питань вимушених переселенців ГПО «Права людини»
  • Людмила Перевертень, співзасновник і президент ГО «Для спільної справи».
  • Віталій Дроботун, Голова правління ГПО « Права людини».

Ініціатива «Правова допомога внутрішньо переміщеним особам Київської області» реалізується ГПО «Права людини» за фінансової підтримки Програми розвитку ООН в Україні (в межах проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні») та Уряду Японії.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.