bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чому потрібно захистити сайт від DDoS-атаки
24.03.2016

Кілька днів тому розвідка Міністерства оборони Україн повідомила (http://bit.ly/1UmEFPD) про плани Росії здійснити масштабну DDoS-атак на сайти українських ЗМІ. Українські сайти вже неодноразово ставали ціллями кібератак, найбільш потужні з них припали на події Євромайдану та конфлікт на Донбасі. Під час Євромайдану у користувачів були проблеми з доступом до сайтів УП, Радіо Свободи, Ліги.нет, Цензора та інших. В цифрову епоху подібні атаки стали звичайним явищем, однак більшість українських ЗМІ та громадських організацій не готові до них.

Експерти Школи цифрової безпеки DSS380 (https://dss380.org/) дослідили 145 новинних сайтів в Україні й визначили: тільки 14,5% cайтів захищені від DDoS-атак, підключившись до систем захисту. Ймовірно, ігнорування захисту – це звичка, адже необхідність захисту актуалізується вже в момент, коли сайти атакуються.

Що таке DDoS-атака і чому їх треба остерігатися? Під час цієї атаки на сайт зловмисники надсилають з зараженої вірусами мережі комп’ютерів десятки чи сотні тисяч запитів. Більшість сайтів не витримують навантаження й перестають працювати аби уповільнюють роботу. DDoS-атаку не можна передбачити, адже завдяки можливостям технологій атакувати може бодай чи не кожен фахівець в IT з будь-якої точки планети.

5 причин, чому варто захистити сайт від DDoS-атаки.

  1. Під час атаки сайт практично не працюватиме і це дратуватиме користувачів, які не розумітимуть причини недоступу;
  2. Користувачі мають можливість обирати новини серед десятків інших сайтів, відповідно, переходитимуть на сайти ваших конкурентів;
  3. Якщо ваші новини потрапляють до Google-новин чи Яндекс-новин, то переходи з них на ваш сайт стануть неможливими;
  4. Якщо ви замовляєте рекламу ваших матеріалів, то користувачі клікатимуть на лінки, переходи зараховуватимуться, але користувачі так і не потраплятимуть на ваш сайт.
  5. Ваш контент на сайті під час атаки не буде індексуватися тими ж Google чи Яндекс.

Іcнує кілька безплатних систем захисту від DDoS-атак. Усі вони мають переваги і недоліки (затримки з підключенням, обмеження безплатної версії). Якщо вам потрібно швидко і просто підключитися до такої системи – скористайтеся cистемою Deflect (https://dss380.org/ddos-protection/), яку розробили в Канаді спеціально під потреби журналістів та громадських організацій. Система є завжди безплатною. В Україні цю систему захисту від  від DDoS-атак пропонує Школа цифрової безпеки DSS 380.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.