bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Білозерці пройшло навчання для депутатів селищної ради
25.03.2016

Депутати Білозерської селищної ради дізнались більше про бюджетне законодавство та механізми залучення громадськості на правовому семінарі в Білозерці.

Так, 23 березня в Білозерці для депутатів Білозерської селищної ради пройшов семінар “Залучення громадськості до участі у бюджетному процесі”.

Слід відмітити, що половина учасників — це новобрані депутати. За їх словами, ніякого навчання для них не було організовано і тому народні обранці самостійно вивчали законодавство.

Юристка Білозерського Центру правової інформації та консультацій Людмила Загоровська ознайомила присутніх з законодавством у бюджетній сфері, більш детально зупинилася на стадіях бюджетного процесу і механізмах залучення громадськості. Учасники дізналися, що бюджетний регламент — це важливий документ, у якому визначено порядок і строки складання, розгляду, затвердження бюджету, а також організація його виконання.

Також під час семінару були підняті питання доступу до інформації про використання бюджетних коштів. Учасники розібралися які вони мають права при отриманні інформації, яка інформація вважається таємною і які дані вважаються персональними, а значить — закритими, в чому різниця між депутатським запитом та депутатським зверненням.

Ми отримали позитивні відгуки від депутатів щодо доцільності та необхідності проведення подібних навчань. Ось деякі відгуки учасників:

Дякую за цікаву інформацію. Навчання депутатів повинно бути більш розкритим та ціленаправленим, особливо зі сторони селищної ради. Можливо навіть примусове!”

Багато корисного і нового дізналась про бюджетний кодекс і інше. Дякую! Прекрасний колектив. Удачі Вам”.

Організатори зібрали побажання щодо наступних тем для семінарів. Депутати хотіли б покращити свої знання щодо тендерних закупівель (особливо придбання продуктів для харчування дітей в закладах освіти), земельні відносини та порядок виділення земельних ділянок, питання депутатської етики, що таке Статут громади і навіщо він потрібен.

Якщо є запит від депутатів, тож будемо готувати наступний семінар і допомагати їм більш якісно працювати!

Довідково

Семінар пройшов в рамках проекту “Сільським громадам - прозорі місцеві бюджети”, який впроваджується Білозерським Молодіжним центром регіонального розвитку спільно з газетою «Придніпровська зірка», в рамках ініціативи «Громадянське суспільство та ЗМІ - за прозорі місцеві бюджети!». Остання виконується Одеською обласною організацією «Комітету виборців України», Фундацією «Відкрите суспільство» та громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» за фінансової підтримки Європейського Союзу та Посольства Фінляндії в Україні.

Підготувала Елла Петренко

Контакти

  • Білозерський Молодіжний центр регіонального розвитку
  • 8 (05547) 33768
  • http://bilozerka-moloda.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.