bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розроблено безкоштовний посібник «Відео як доказ»
20.05.2016

Днями міжнародна громадська організація WITNESS представила українськомовну версію посібника «Відео як Доказ» (http://bit.ly/1NBo34x), який раніше був доступний лише англійською. Книгу можна завантажувати безкоштовно. При цьому кожен охочий може обирати для скачування і повне видання, і окремі його розділи. Посібник призначений насамперед для правозахисників, журналістів та активістів, які фільмують випадки порушень прав людини.

Автори посібника переконані, що відео є одним із наймогутніших інструментів позитивних змін у сфері прав людини. Але аматорські відеозаписи, підготовані активістами та свідками подій, не завжди можуть бути повноцінним доказом у суді. Саме для того, щоб допомогти викривати правопорушення і відновлювати справедливість, міжнародна організація WITNESS підготувала польовий посібник «Відео як Доказ». Видання підтверджує, що камера і знання можуть привести до справжніх змін і відновлення справедливості у суспільстві.

«Фіксація порушень прав людини із допомогою відео є вкрай важливою у нашій роботі на сході України. Ми раді, що  посібник «Відео як Доказ»,  тепер став доступним для значно більшої кількості наших колег -правозахисників, журналістів і громадських активістів. Вірю, що посібник допоможе нам зібрати ще більше інформації, аби притягнути до відповідальності осіб, винних у вчиненні злочинів проти людяності під час війни на сході України», - коментує появу українськомовного видання координатор Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі» (http://jfp.org.ua/)  Володимир Щербаченко.

У посібнику подано інформацію про основні аспекти права фільмування відео про порушення прав людини, принципи здійснення відеозйомки із підвищеною доказовою цінністю, організацію та управління записом з метою доведення певного факту та засвідчення оригінальності. Цей матеріал також може бути корисним при підготовці окремих навчальних заходів (наприклад, у частині інтерв’ювання, відточування базових навичок відеозйомки тощо).

Користувачі можуть вільно завантажувати посібник, поширювати його, копіювати та змінювати вміст, окрім використання з комерційною метою. Російськомовна версія «Відео як Доказ» буде доступна у червні 2016 року.

WITNESS – неурядова організація, яка працює на перетині двох напрямків – зйомки відео та адвокації прав людини вже понад 20 років. З моменту заснування 1992-го року в Нью Йорку, WITNESS вміло використовує потужні можливості відео та допомагає активістам усього світу - від Бірми до Бразилії - застосовувати відео в боротьбі за права людини.

Контакти

  • Справедливість заради миру на Донбасі
  • http://jfp.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.