bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проведено круглий стіл «Наскільки доступною є безоплатна правова допомога громадянам?» (Рівне)
31.05.2016

25 травня 2016 року у м.Рівне в приміщенні Рівненської обласної державної адміністрації (майдан Просвіти, 1, каб.201, обласний виставково-діловий центр) відбувся круглий стіл згідно проекту «Наскільки доступною є безоплатна правова допомога громадянам?», який реалізовується Громадською організацією «Рівненська федерація малого та середнього бізнесу «Єдність» в рамках Проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади.

У заході взяли участь представники від державних органів влади та місцевого самоврядування, Центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області, представники громадськості та засобів масової інформації.

Під час проведення круглому столі голова Громадської організації «Рівненська федерація малого та середнього бізнесу «Єдність» Людмила Воробей поінформувала про проект «Наскільки доступною є безоплатна правова допомога громадянам?», а саме про мету, завдання проекту і стан реалізації його на даному етапі.

Експерт проекту Тетяна Мельник презентувала аналітичний звіт за результатами дослідження рівня доступності безоплатної правової допомоги громадянам Рівненської області та рівня задоволеності населення в таких послугах, який показав рівень надання безоплатної правової допомоги органами державної влади та місцевого самоврядування, а також труднощі, що виникли в громадян при зверненні з питань безоплатної правової допомоги.

З результатами опитування можна ознайомитися:http://bit.ly/1WVEU4R 

У ході круглого столу директор Регіонального центру Василь Овдіюк розповів про систему безоплатної правової допомоги на Рівненщини, її пріоритетні напрямки розвитку.

Інтегратори місцевих центрів Рівненської області, а саме Ольга Мазурець, Ігор Маркулич, Інна Шокот, поділилися своїм досвідом роботи в інтеграції первинної та вторинної безоплатної правової допомоги на рівні територіальних громад.
Надалі ІТ-експерт проекту Дмитро Кудря презентував Програмний звіт «Програмне забезпечення для оцінки та покращення якості надання безоплатної правової допомоги» до проекту «Наскільки доступною є безоплатна правова допомога громадянам?», який направлений на формування в Рівненській області ефективної моделі моніторингу надання безоплатної правової допомоги органами державної влади та місцевого самоврядування задля сприяння у піднятті рівня довіри населення до надання безоплатної правової допомоги, прозорості з надання безоплатної правової допомоги, обізнаності населення щодо безоплатної правової допомоги.

Після спільного обговорення стосовно необхідності формування на Рівненщині ефективної моделі моніторингу надання безоплатної правової допомоги було погоджено між учасниками круглого столу сприяти взаєморозумінню і співпраці задля підвищення рівня якості надання безоплатної правової допомоги в Рівненській області.

Контакти

  • «Рівненська федерація малого та середнього бізнесу «Єдність»
  • 0930044604

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.