bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Вінниці проведено конференцію щодо правової допомоги літнім людям
06.06.2016

Громадською організацією «Центр Поділля-Соціум» (м. Вінниця), 25 травня 2016 року в рамках реалізації Проекту: «Пенсіонер це етап життя – зробимо його захищеним» (реалізується в рамках проекту«Доступна та якісна правова допомога в Україні»,  який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади) проведено Круглий Стіл.

Партнери Проекту (Вінницький місцевий Центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги та керівники юридичних факультетів університетів міста (ДонНУ та Університету “Україна“) обговорили питання щодо ефективності спільної діяльності.

Активно долучились до обговорення під час проведення «Круглого Столу» як люди поважного віку, цільова аудиторія Проекту, так і студенська молодь, майбутні юристи.

За словами керівника проекту Анни Моргун (ГО «Центр Поділля-Соціум»): «Спільна участь у реалізації заходів Проекту громадської організації, Центру надання безоплатної правової допомоги, навчальних закладів та практикуючих юристів реально сприяє налагодженню плідної взаємодії задля правової допомоги людям поважного віку».

Лариса Пікановська - директор Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, підкреслила: «Надання безоплатної правової допомоги незахищеним верствам населення є важливою складовою державної політики. Приємно здивована активністю людей поважного віку. Після інформації про здобутки та перспективи системи безоплатної правової допомоги вишикувалась черга на консультацію. Цікавили питання спадкування, поділу будинку, який знаходиться в спільній власності, поділу земельної ділянки. Крім того, ставили питання про правову допомогу родичам і сусідам, в яких є проблеми правового характеру. Готові параюристи, небайдужі до чужої біди. Люди з активної громадською позицією».

Як зазначила Лілія Амелічева – заступник декана з наукової діяльності юридичного факультету Донецького національного університету: «Завдяки проекту юридичний факультет ДонНУ зміг підвищити рівень своєї комунікативної діяльності на Вінниччині (участь в прес-конференціях, в соціальній передачі обласного радіо в прямому ефірі й ін.) розвиваючи співробітництво й розширяючи контакти з громадськими й державними  структурами, в діяльності яких одним з пріоритетів є надання безоплатної юридичної допомоги нужденним, зокрема, особам поважного віку».

Студентка Донецького національного університету Ольга Пастух  зазначила,  що участь к проекті дає можливість випробувати себе у якості юриста та здобути практичні навички. Спробувати себе у ролі спікера на тренінгах на факультеті «Правознавство», студенти мали можливість підготовки  матеріалів  на правову тематику, що цікавила пенсіонерів, професійно спілкувалися на тренінгах з провідними адвокатами й юристами Вінницької області, надавали слухачам факультету правову допомогу.

Контакти

  • НГО “Центр Поділля-Соціум”
  • 0676833406
  • https://www.facebook.com/CentrPodillaSocium

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.