bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбулося урочисте завершення конкурсу «Легенди Херсонщини»
21.06.2016

15 червня 2016 р. у ХОНУБ ім. О.Гончара відбулося урочисте нагородження переможців конкурсу «Легенди Херсонщини».

Більше 40 легенд було надіслано на конкурс #ЛегендиХерсонщини.Організатором конкурсу є БФ «Майбутнє Херсонщини».

Учасники надсилали або творчо осмислені, або власні легенди на різноманітні теми. Переважно тематикою робіт стали історії рідного села, селища чи міста. Переможців конкурсу визначало журі, до складу якого входили: голова громадської організації «Національний конгрес батьків України», заступник директора Херсонського вищого училища культури - Андрій Яценко; завідуюча відділом краєзнавства в Херсонській обласній  універсальній науковій бібліотеці ім. О.Гончара - Оксана Токовило, голова херсонської обласної громадської організації “Комітет виборців України”, краєзнавець - Дементій Бєлий; директор Цюрупинського краєзнавчого музею - Світлана Хріненко, координатор проектів БФ «Майбутнє Херсонщини», адвокат - Руслан Лазарчук; голова правління БФ «Майбутнє Херсонщини» - Юлія Ситник. Очолила журі заступник голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова. 

«Ми з представниками депутатського корпусу  облради прочитали всі ваші твори. Звичайно,  було важко визначити переможців, адже всі роботи були чудові, - зазначила Оксана Рукавішнікова. - Дякую учасникам конкурсу. Я вважаю, що займатися вивченням історії нашого краю дуже важливо. Сподіваюсь, що незабаром вийде і книга «Легенди Херсонщини». 

Літературний конкурс “Легенди Херсонщини” проводився з метою виявлення та підтримки талановитих авторів, вивчення та розповсюдження історій та легенд про Херсонщину, патріотичного виховання дітей та молоді, з ціллю викликати інтерес до нашого регіону, як туристичного осередку України.

Урочисте нагородження переможців відбулось 15 червня у ХОНУБ ім. О.Гончара. Учасників розділили на категорії до та після 18 років. Найяскравіші легенди, що не увійшли до призових місць, були оцінені окремо, а їх автори отримати призи від меценатів проекту. Учасників також привітали подарунками депутати Херсонської обласної ради Віктор Деркач, Віктор Помазнюк та Юрій Рожков. 

Отже, у категорії “18+” перемогли:

  • 1 місце - Федір Торбенко (псевдонім автора) м.Херсон - 1000 грн.
  • 2 місце - Галина Соломахіна м.Каховка - 600 грн.
  • 3 місце - Дмитро Овдійчук м.Херсон - 400 грн.

В процесі обрання переможців, склад журі одноголосно вирішив присудити окремо Гран-Прі одному з учасників, легенди якого сподобались найбільше. Ним став Юрій Безух з смт. Нижні Сірогози. Юрій давно захоплюється краєзнавством, хоча працює лікарем-терапевтом у райлікарні. Його легенди вже здобули своїх прихильників. Так, меценатом подарунку для Юрія Безуха, а саме грошової винагороди в 1500 грн., стала громадська діячка, депутат Новокаховської міської ради та директор медичної клініки “Богдан” - Ірена Лепень. Ірена побажала автору подальшого натхнення та наголосила, що тема нашого проекту “Легенди Херсонщини” є близькою їй особисто, так як і сама переймається питаннями розвитку культури, архітектури та історії рідного краю.  

У категорії «Діти» зайняли призові місця:

  • 1 місце - Ярослав Хоменко, 7 клас 
  • 2 місце - Андрощук Катя, с.Львове Бериславського району , 10 клас 
  • 2 місце - Маркуца Кирило м.Нова Каховка, 11 клас 
  • 3 місце - Дрюк Дар’я м.Херсон, 5 клас 
  • 3 місце - Андрющенко Влада м.Каховка, 11 клас 

До конкурсу долучилось багато меценатів та партнерів БФ «Майбутнє Херсонщини», за що Фонд виражає вдячність кожному на своїй офіційній сторінці у FACEBOOK  https://m.facebook.com/Majbutne.Kherson/?ref=bookmarks

Організатори сподіваються на ще більшу увагу до конкурсу «Легенди Херсонщини», адже голова правління Фонду Юлія Ситник пообіцяла зробити щорічним та Всеукраїнським: «Ми дуже вдячні всім за активну участь та оригінальні розповіді. Таврійська земля має настільки багату історію, що про неї знають не тільки на Херсонщині. Ми дуже раді, що свої твори нам надсилали не лише мешканці Херсону та області, але і інших міст України, таких як Львів, Чернігів, Донецьк. Знаючи своє коріння, переказуючи це молодому поколінню, можемо говорити про гідне продовження нашого роду, історії Херсонщини, України.”

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.