bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ЗНО-2016 на Донеччині пройшло без порушень
07.07.2016

У Донецькій області під час усіх етапів ЗНО-2016 громадські спостерігачі не зафіксували кричущих порушень. Про це повідомила координатор громадського спостереження в Донецькій області Громадянської мережі ОПОРА та Донецької обласної організації «Комітет виборців України» Анастасія Прокопенко під час прес-конференції у Краматорську.

Організатори та учасники тестувань, а також громадські спостерігачі позитивно оцінюють проведення ЗНО-2016. «Попри складну ситуацію, яка склалася в нашому регіоні за останні два роки, цьогорічне зовнішнє незалежне оцінювання було організоване добре та відбулось спокійно. Громадськими спостерігачами не було зафіксовано критичних порушень процедури ЗНО. Ми відзначили високий рівень підготовки і мотивації персоналу пунктів тестування. Також хочемо подякувати за відкритість і прозорість усіх етапів ЗНО й готовність до співпраці, яке демонструє Донецький регіональний центр», - відзначила координатор громадського спостереження в Донецькій області Анастасія Прокопенко.

У Донецькій області спостереження здійснювалося за 5 предметами основної сесії (українська мова і література, математика, історія, хімія, фізика) та 3 предметами додаткової сесії (українська мова і література, математика, історія). Воно проводилося в 6 містах – Маріуполь, Покровськ, Бахмут, Костянтинівка, Краматорськ, Слов’янськ. В цілому було задіяно 24 спостерігача. Також спостереження здійснювалося під час засіданнь експертних груп при Донецькому регіональному центрі оцінювання якості освіти.

За словами заступниці директора Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти Лариси Лащенко, усього на зовнішнє незалежне оцінювання 2016 року було зареєстровано 11229 учасників зовнішнього оцінювання в Донецької області та 4331 учасник у Луганської області. «У 2016 році зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів, які виявили бажання стати студентами вищих навчальних закладів, пройшли 8685 випускників загальноосвітніх навчальних закладів Донецької області та 3203 випускника Луганської, які склали 77,3% та 74,0% відповідно серед загальної кількості тих, хто складав зовнішнє незалежне оцінювання у нашому регіоні», - зазначила вона.

Під час основної сесії української мови і літератури в Маріуполі, Бахмуті, Дружківці та Краматорську проводилось соціологічне дослідження за методикою екзит-полу. Його організували Всеукраїнська громадська організація «Громадянська мережа «ОПОРА» спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва за підтримки Проекту USAID Альянс Програми сприяння зовнішньому тестуванню.

Згідно з опитуванням, абсолютна більшість опитаних учасників тестування (96%) задоволені якістю тестів ЗНО та водночас 99% задоволенi роботою персоналу у пунктi тестування. Також на думку 98% опитаних учасників, процедури тестування не були порушені. При цьому в регіональному розрізі відчутних відмінностей в оцінках респондентів стосовно цих питань не було.

Повні результати соціологічного дослідження та повна інформація від Донецького регіонального центру – у додатку.

Із додатковими запитаннями звертайтесь до Анастасії Прокопенко за телефоном +380957665277

Контакти

  • Анастасія Прокопенко
  • +380957665277

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.