bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Велопарад дівчат проїхав київськими вулицями
11.07.2016

9 липня 2016 р. понад 300 учасниць Велопараду дівчат проїхали по Києву двома різними маршрутами від Національної опери до Труханового острову. Велопарад дівчат організувала Асоціація велосипедистів Києва.

Велопарад дівчат має на меті популяризувати велосипед як зручний і практичний засіб пересування в Києві, зробити велосипедисток більш видимими та допомогти сісти на велосипед тим, хто досі не може на це наважитися.

Велопарад дівчат уже став доброю традицією в Києві. Асоціація велосипедистів проводить його щороку, починаючи з 2010 року. Ми відзначаємо збільшення велосипедистів у столиці, але наш підрахунок показує, що дівчат серед них досі мало — від 12 до 20%, залежно від дня тижня. Це свідчить про те, що місто сприймається як небезпечне для велосипедистів. У Києві досі багато викликів для велосипедистів, але їздити по місту реально, якщо дотримуватися правил дорожнього руху і зберігати спокій на дорозі”, - пояснила координаторка Велопараду дівчат і директор Асоціації велосипедистів Києва Анастасія Макаренко.

Цього року Асоціація велосипедистів Києва провела Велопарад дівчат під назвою #наближаюАмстердам. “У європейських містах серед людей, що використовують велосипед як транспорт, популярний стиль СycleChic. Дослівно це перекладається як “велошик”, але на практиці означає не екстравагантний чи гламурний одяг, а їзду на велосипеді у повсякденному вбранні. Цей стиль попуряризує вуличну моду та використання для поїздок по місту звичайних міських велосипедів (сітібайків) на противагу велоспорту. Ми хочемо змінити стереотип про типового київського велосипедиста як хлопця у велоформі або спортивному одязі та показати столиці, що їздити на велосипеді можна комфортно та стильно!”, - розповіла учасниця Велопараду дівчат, дизайнер Романа Рубан.

Упевненість у пересуванні колон Велопараду дівчат по Києву забезпечили мотоциклісти з “Мотохелпу”. Велопарад дівчат завершився вечіркою з пляжною дискотекою, розіграшами та подарунками.  

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.