bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Білозерці пройшла вулична акція «Впливай на бюджет твого селища!»
29.07.2016

27 липня в селі Розлив та селищі Білозерка пройшла вулична акція «Впливай на бюджет твого селища!», яку організував Білозерський «Молодіжний центр регіонального розвитку» в рамках Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!».

Мета акції - підвищення поінформованості та привернення уваги мешканців Білозерки до проблем місцевих бюджетів, а також спонукання місцевої влади до підвищення прозорості бюджетного процесу та участі в ньому громадськості.

Більше 200 громадян прийняли активну участь у акції - охоче брали й читали інформаційні листівки про механізми впливу на формування бюджету, писали свої пропозиції щодо використання бюджетних коштів у 2017 році. Волонтери зібрали більше 50 пропозицій від громадян.

«Ми не очікували такої активності від громадян, навіть побоювалися чи будуть взагалі вони підходити до нашого намету і цікавитися інформацією про використання бюджетних коштів. Адже перед цим на нашому окрузі були вибори депутата у Верховну раду і люди вже трохи інформаційно стомилися, плутали нашу громадську ініціативу з політичними партіями. – ділиться враженнями організатор акції Елла Петренко, голова Білозерського Молодіжного центру регіонального розвитку. – Вулична акція показала, що людей цікавлять питання формування бюджету та його витрачання, проте вони не знають як можна впливати та долучатися до цих процесів. Єдиний відомий для них механізм – через свого депутата, а якщо депутата немає (поїхав на заробітки, як в селі Розлив) або недобросовісно виконує свої обовязки, тоді, на їх думку, і грошей на округ не виділятимуть. Про власні права люди не знають».

Серед найбільш поширених пропозицій білозерців - благоустрій селища (ремонт вуличних доріг, своєчасне прибирання сміття з урн в парках, облаштування пляжу на березі озера, обрізка каштанів по алеї біля пенсійного фонду та райдержадміністрації) , а також боротьба з бездомними собаками, комунальні питання (ремонт центральної каналізації, встановлення сміттєвих баків біля багатоповерхівок).

Мешканців села Розлив турбують питання вуличного освітлення та ремонту доріг в селі (хоча б вулиці Центральної), облаштування дитячого майданчику, ремонт будинку культури та обладнання бібліотеки інтернетом, автобусне сполучення - зупинка є, а рейсові автобуси не заходять.

Паралельно акції, бюджетні пропозиції від жителів селища ще будуть збиратися в режимі он-лайн до 31 липня за цим посиланням.

Всі зібрані таким чином пропозиції громадян будуть систематизовані та у формі звернення громадян скеровані до Білозерської селищної ради. Офіційна відповідь селищної ради буде оприлюднена відразу після отримання.

Дякуємо за допомогу в проведенні акції селищним депутатам Олені Щербині та Інні Журавленко!

Акція «Впливай на бюджет твого міста!» проводилась  одночасно учасниками партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» в 17 містах різних регіонів України, в рамках ініціативи «Громадянське суспільство та ЗМІ – за прозорі  місцеві бюджети!». Ініціатива виконується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», Фундацією «Відкрите суспільство» та громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!», за фінансової підтримки Європейського Союзу та Посольства Фінляндії в Україні. Більш детально про ініціативу на сайті партнерства http://probudget.org.ua

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.