bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбулася VI Літня дебатна школа
02.08.2016

17-23 липня 2016 р. в Затоці (Одеса) відбулася шоста Літня дебатна школа. На неї з'їхалися 120 найактивніших людей України, Фінляндії, Литви, Естонії та Киргизстану.

На ЛДШ було три треки: «Новачки», «Досвідчені» і «Менеджмент дебатних спільнот». Окремим блоком для досвідчених були включені майстер-класи з проведення тренінгів. Це зроблено для того, щоб якомога ефективніше передавати іншим свій досвід. В рамках заходу також прочитали лекції з міжнародних відносин і прав людини. 

З відомих громадських діячів на школі побували: спостерігач спеціальної моніторингової місії — Арам Арутюнян, радник Міністерства України з питань економічного розвитку та торгівлі — Даріус Томаускас; радник посольства Фінляндії в Україні — Анссі Куллберг.

«Я відчуваю дух нової України, нової Європи. Це дух, який ми хочемо підтримувати», — розповів радник Куллберг. І це дійсно так, адже на ЛДШ учасники поглибили свої знання про історію фемінізму і проблеми, які він піднімає.

Якісною залишилася і подача інформації про самі дебати — на школу приїхали центральні гравці Росії — Данило Волож і Михайло Євдокімов. Вони розповіли учасникам про методи, які допомагають їм краще розуміти проблеми тієї чи іншої теми.

Після чотирьох днів тренінгів традиційно розпочався турнір, який зібрав 32 команди. Команди створювалися за принципом «досвідчений + новачок». Перемогли у цих змаганнях Борис Пікалов та Яна Ліпкан. Найкращим суддею став Ігор Бобришев.

Зовсім скоро на Україну чекає новий дебатний сезон, і учасники, натхненні Літньою дебатною школою, прагнуть продовжити свій шлях в дебатах. «ЛДШ — це величезні зміни всередині себе, в своїх поглядах, планах і можливостях, величезний ривок вперед. Після ЛДШ розумієш, що не хочеш бути, як раніше, не хочеш бути, як усі», — ділиться враженнями учасниця Наталія Терехова.

Організатори школи — Одеське відділення Федерації дебатів України спільно з організацією «Debates for change» — пообіцяли, що це був не останній захід літа і Одеса знов прийме гостей у серпні. До зустрічі, друзі!

Контакти

  • VI Літня дебатна школа
  • https://vk.com/summerdebates

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.