bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Жовква готується до опалювального сезону
19.08.2016

У Жовкві тривають роботи по заміні близько 800 метрів старих трубопроводів на нові попередньоізольовані та готується до тестування переобладнана котельня. Роботи по модернізації теплової мережі – частина проекту «Муніципальні партнерства для покращення енергоефективності у Самборі та Жовкві», що фінансується Європейським Союзом. Спільний проект Фонду Східна Європа, міських рад Жовкви та Самбора – переможець конкурсу проектних заявок від Європейської Комісії «Регіональна програма сусідства - сталі урбаністичні демонстраційні проекти на сході» (СУДеП) для міст-підписантів Угоди мерів.

Конкурс мав на меті підтримати міста в регіоні Східного Партнерства щодо практичного впровадження Планів дій зі сталого енергетичного розвитку, які були напрацьовані цими містами на початкових етапах реалізації добровільних зобов’язань, передбачених Угодою Мерів.

У рамках цього проекту Жовква та Самбір зможуть не тільки модернізувати муніципальну інфраструктуру, але й отримають комплексну експертно-інформаційну підтримку, щоб суттєво покращити енергоефективність своїх міст і зменшити енергозалежність.

Проектом передбачено об′єднання двох мереж теплопостачання котелень по вул. Воїнів УПА та Львівська 94, а також часткова заміна трубопроводів теплотраси (800 м) на попередньоізольовані трубопроводи. Це дозволить оновити стан трубопроводів та зменшити тепловтрати в тепловій мережі.

Отже, на разі вже замінено майже половину старого трубопроводу та у котельні встановлено два твердопаливні котли (з коефіцієнтом корисної дії 84%) потужністю 820 кВт з механічною подачею сипучого палива (тріска (щепа), тирса). В перспективі, за умови впровадження енергозберігаючих заходів в об′єктах споживання теплової енергії, біопаливні котли будуть забезпечувати тепловою енергією до ста відсотків споживачів котельні. Експерти проекту розрахували економічний ефект, зокрема диверсифікація джерел палива для котельні та відмова від споживання природного газу з урахуванням затрат на купівлю біомаси, допоможе зекономити близько 2 млн. грн. в рік.

Окрім цього, в рамках проекту проводитиметься навчання інженерного персоналу щодо підтримки модернізованої інфраструктури та представників органів державної влади та місцевого самоврядування у сфері підвищення енергоефективності та використання відновлюваних джерел енергії та розроблятиметься бізнес-план для створення мережі постачальників біомаси для котельні у місті Жовква.

Таким чином, планується, що котельня працюватиме на нових енергоефективних котлах, а оновлений теплопровід дозволить суттєво зменшити втрати тепла на шляху до будинків. Окрім цього, проектом передбачено встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП) для об′єктів, які споживають теплову енергію від котельні по вул. Воїнів УПА, що дозволить моніторити використання тепла та регулювати температуру відповідно до потреб.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.