bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Органи місцевого самоврядування м. Миколаєва зробили важливі кроки до доброчесного бюджету
25.08.2016

Миколаївська міська рада 11 серпня 2016 р. зобов’язала свої виконавчі органи щоквартально вносити зміни до затверджених паспортів бюджетних програм (січнева норма міськради №2 / 2 містила норму -  один раз на рік—в грудні 2016 року). Став можливим громадський моніторинг ефективності витрачання бюджетних коштів, і оцінки ефективності роботи і головних розпорядників.

А за дорученням миколаївського міського голови Алкександра Сенкевича на сторінці офіційного міського сайту «Бюджет міста» вже розміщено паспорти бюджетних програм і незабаром будуть доступні всім щоквартальні звіти про їх виконання. Справжнім подарунком городянам стала сторінка «Відкритий бюджет». На ній «людською мовою» презентовані бюджетні процеси Миколаєва в 2015 і 2016 роках.

Загалом, це стало результатом відвертого діалогу обранців міської громади і громадськості щодо  «дивного  шляху» до ефективного і прозорого бюджетного процесу у м. Миколаєві. Весняний моніторинг ФРММ виявив, що наслідком виконання п.3 згаданого січневого рішення міської ради стала неможливість городянам побачити до грудня поточного року, наскільки ефективно / неефективно реалізуються міські бюджетні програми, зробивши бюджет міста закритим від городян. Докладніше в релізі - frgn.mk.ua/?p=8216

За підсумками дискусії з заступником директора департаменту фінансів Тетяною Лосі, Експертно-громадська рада виконавчого комітету Миколаївської міської ради на своєму засіданні 16 липня рекомендував міському голові ініціювати прийняття нового рішення міськради з питань бюджету 2016 в частині паспортів бюджетних програм. Реліз засідання: frgn.mk.ua/?p=8251

Ініційовані ФРММ і Експертно-громадською радою рішення органів місцевого самоврядування та перші кроки по їх виконанню дали надію городянам, що витрати міських фінансів на одиницю будь-якої муніципальної послуги не повторять «подвиг попередників» і не будуть в рази дорожче ніж інших містах України, зокрема ніж у «дешевому» Києві.

Запрошуємо до співпраці задля ефективного, доброчесного місцевого бюджетного процесу!

Довідка

Моніторингове дослідження проведено в рамках проекту «За доброчесний, прозорий бюджет м. Миколаєва». Проект реалізують ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» та газета «Вечерний Николаев» в рамках ініціативи «Громадянське суспільство і ЗМІ - за прозорі місцеві бюджети», що підтримано Одеської обласною ГО ВГО «Комітет виборців України», Фондом «Відкрите суспільство» та громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» за фінансової підтримки Європейського союзу і Посольства Фінляндії в Україні».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.