bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Більше 350 жителів Півночі Одеської області отримали правовий захист щодо земельних питань
01.09.2016

В період з лютого по серпень 2016 року 362 жителя північних районів Одеської області отримали безоплатну правову допомогу щодо земельних питань (у більше ніж 20 випадках це була адвокатська допомога – підготовка судових процесуальних документів та представництво в судах). Аби зробити таку допомогу більш доступною, проведено 23 виїзні прийоми в сільських населених пунктах. Найбільш поширені питання пов’язані з орендними відносинами (розірвання договору оренди земельної ділянки, визнання його недійсним чи неукладеним, визначення/продовження строку оренди землі). 

Ініціатива під назвою «Подолання селянської земельної цивільно-правової прірви» почала впроваджуватися з лютого 2016 року Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» спільно з Котовським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Метою ініціативи є посилення спроможності та налагодження системної взаємодії та комунікації між органами державної влади, місцевим самоврядуванням, неурядовими організаціями з питань оформлення права власності на землю. 

Одним з напрямків ініціативи є надання безоплатної правової допомоги в сфері земельних питань в 9-ти північних районах Одеської області. Юристи, які залучені до надання безоплатної правової допомоги, відзначають значну потребу надання правової інформації та консультацій саме в сфері земельних відносин, оскільки через незнання законодавства люди не користуються багатьма своїми правами як землевласника чи не можуть їх ефективно захистити.

Надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги з усього спектру земельних питань організовано на базі Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Правова допомога надається в стаціонарному режимі в місті Подольськ Одеської області, а також на виїзних прийомах. Також інформацію та консультації можна отримати за телефоном та електронною поштою.

Котовський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Адреса: вул. Соборна, 194-а, м. Подольськ, Одеська область, Україна,66300

Телефон: (04862) 3-07-34, (04862) 3-06-56

Електронна адреса: [email protected]

Проект “Подолання селянської земельної цивільно-правової прірви” виконується Одеською обласною організацією ВГО “Комітет виборців України” спільно з Котовським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в рамках Проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади.

Проект «Доступна та якісна правова допомога в Україні» – проект міжнародної технічної допомоги, що впроваджується протягом 2014 – 2018 рр. Проект фінансується Міністерством закордонних справ Канади, впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги.

Проект має на меті покращення рівного доступу до правосуддя для населення України (особливо представників вразливих верств) шляхом підтримки впровадження системи безоплатної правової допомоги та підвищення рівня обізнаності населення щодо прав на отримання безоплатної правової допомоги.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.