bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Ініціатива «Англійська мова для громадянського суспільства»
08.11.2016

Наприкінці жовтня 2016 року 25 представників 8 громадських організацій розпочали вивчати англійську мову завдяки спільному проекту Британської Ради в Україні та Western NIS Enterprise Fund. Ініціатива «Англійська мова для громадянського суспільства» спрямована на розвиток мовних умінь, вільного та впевненого використання англійської в професійному середовищі, зокрема для ефективної співпраці з міжнародними партнерами. 

Нова ініціатива ґрунтується на проекті Британської Ради «Англійська мова для державних службовців», завдяки якому свій рівень англійської мови підвищили 2500 чиновників. Відтепер до проекту будуть долучені представники громадянського суспільства, які з часів Революції гідності беруть активну участь у процесі демократичних суспільних перетворень в Україні. Протягом одного року свій рівень англійської покращуватимуть  представники восьми громадських організацій, зокрема Центру протидії корупції, Центру зайнятості вільних людей, РПР, громадянської ініціативи «Восток SOS», Ресурсного центру «Гурт», «Школи мерів», Благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД».

«З часів Майдану громадянське суспільство стало одним із рушіїв реформ в Україні. Саме тому ми радо об’єднали зусилля із Western NIS Enterprise Fund, щоб забезпечити представникам ключових громадських організацій вищий рівень англійської мови, необхідний для їхнього розвитку та взаємодії із міжнародними партнерами», – підкреслює Саймон Вільямс, директор Британської Ради в Україні.

Проект «Англійська мова для громадянського суспільства» входить у розширену програму співпраці між Британською Радою, Western NIS Enterprise Fund і посольством Канади, що спрямована на підтримку взаємодії українських громадських організацій зі світовими партнерами. У грудні в рамках партнерства з посольством Канади в Україні та EDGE відбудеться навчальний візит представників громадських організацій у Канаду. Його мета – ознайомлення із роботою системи управління та роллю громадянського суспільства у впровадженні змін на провінційному та національному рівнях.

Ярослава Джонсон, президент та CEOWesternNISEnterpriseFund: «Враховуючи низку труднощів, через які проходить Україна, для позитивних змін у країні ми повинні надавати більше повноважень високомотивованим представникам громадських організацій. Ця програма покликана зміцнити комунікативні та лідерські навички провідників громадянського суспільства в Україні, які відіграють ключову роль у розвитку своїх громад. Покращення цих навичок підвищить ефективність взаємодії з міжнародними партнерами та іншими стейкхолдерами, що максимізує їхній вплив на соціальний та економічний розвиток в Україні».

Для отримання додаткової інформації відвідайте веб-сторінку http://bit.ly/2fO9cbS та звертайтесь до Анастасії Романик, менеджера проекту «Рік англійської мови в Україні»:

Електронна пошта:[email protected]

Тел.: +380 44 490 5600

Довідка

Британська Рада – це міжнародна організація Сполученого Королівства, мета якої – розширення культурних відносин та розповсюдження освітніх можливостей. Ми творимо дружні знання та будуємо порозуміння між людьми у Великобританії та в інших країнах. Ми робимо це за допомогою позитивного внеску в Сполучене Королівство та в країни, із якими працюємо – змінюємо життя, створюючи можливості, вибудовуючи зв’язки та довіру.

Ми працюємо у більш ніж 100 країнах по всьому світу у сферах мистецтва і культури, англійської мови, освіти та громадянського суспільства. Щороку ми особисто взаємодіємо із більш ніж 20 мільйонами людей, а також охоплюємо більш ніж 500 мільйонів людей онлайн, через трансляції та публікації.

Із 1934 року ми є британською благодійною організацією, що регулюється Королівською Хартією та державними органами Великобританії. Більшість нашого прибутку надходить через численні проекти та угоди у сферах викладання англійської мови та екзаменів, та контракти в сферах освіти та міжнародного розвитку, а також через наші партнерства із публічними та приватними організаціями. Вісімнадцять відсотків нашого фінансування отримується від уряду Сполученого Королівства.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, відвідайте: www.britishcouncil.org.ua. Підтримуйте з нами зв’язок через facebook.com/BritishCouncilUkraine та twitter.com/uaBritish.

WesternNISEnterpriseFund (WNISEF) – перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом 150 млн доларів США, заснований за фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Фонд має понад 20 років досвіду успішного інвестування у підприємства малого та середнього бізнесу. Загалом, фонд інвестував 168 млн. доларів США у 118 компаній із приблизно 25 000 працівників та зробив можливим залучення 1,4 млрд доларів в компанії України та Молдови.

З 2015 року Фонд реалізовує програму технічної допомоги в Україні та Молдові на загальну суму $35 млн, основними елементами якої є сприяння експорту, місцевий економічний розвиток, соціальне інвестування та економічне лідерство. WNISEF забезпечує фінансування інноваційних, високоефективних програм, що спрямовані на здійснення реформ та змінюють життя звичайних людей в Україні та Молдові. www.wnisef.org.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.