bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГО «Здорове людство» реалізовує освітній проект для школярів
14.11.2016

ГО «Громадські ініціативи охорони здоров’я «Здорове людство» запрошує до співпраці в освітньому проекті для школярів з профілактики ВІЛ/СНІДу, онкозахворювань та з формування толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей.

Маючи на меті профілактику серед українських підлітків важких захворювань (ВІЛ/СНІД, онкологія) та соціально-психологічну підтримку дітей з такими діагнозами, а також гармонізацію стосунків українського суспільства з ВІЛ-позитивними людьми, ГО «Громадські ініціативи охорони здоров’я «Здорове людство» ініціювала багатоцільовий соціальний освітньо-профілактичний проект для школярів з профілактики ВІЛ/СНІДу, онкозахворювань та з формування толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей.

Розпочатий у травні 2016 року і розрахований на 12 місяців, проект охоплює учнів старшого шкільного віку загальноосвітніх шкіл міста Києва та групу підлітків з Києва та  Одеси, яких торкнулася проблема ВІЛ-інфекції.

На першому етапі було проведено цикл тренінгів для підлітків, що знаходяться під опікою спеціалізованих соціальних та медичних центрів Києва та Одеси. Діти, котрі щодня вчаться жити з важким діагнозом, під керівництвом групи досвідчених тренерів та психологів навчалися опановувати свої емоції, спілкуватися та будувати стосунки зі своїми однолітками. Важко переоцінити ці вміння для підлітка, який частіше, ніж інші, відчуває на собі упереджене або негативне ставлення – зокрема, через свій діагноз.

Із настанням нового навчального року розпочався другий етап проекту, присвячений просвітницьким заходам для школярів 7-11 класів загальноосвітніх шкіл столиці.

Столичний регіон було обрано невипадково. Столиця має стати прикладом для інших міст України щодо сталого адекватного суспільного сприйняття ВІЛ-позитивних людей. Незважаючи на доступність достовірної інформації про ВІЛ та СНІД, Україна випереджає інші держави за темпами поширення ВІЛ-інфекції та за кількістю випадків упередженого ставлення до ВІЛ-позитивних людей. Серед причин цих двох явищ – низький інтерес населення до питань збереження здоров’я та недбале ставлення більшості українців до власного здоров’я. Такі самі причини і в більшій, ніж в інших країнах, кількості летальних випадків онкозахворювань. Тож саме інформаційна кампанія серед старших школярів як громадян України нового покоління, має відчутно змінити ситуацію на краще вже в найближчому майбутньому.

Кампанія проводиться у формі інтерактивних лекцій з використанням наочності,  побудованих на принципі «рівний-рівному»: лекторами проекту є представники студентської молоді, здатні говорити зі школярами одною мовою.

Молоді науковці зі Студентського товариства ім. О.А. Киселя Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця стали іще одною групою  фахівців у галузі охорони здоров’я після представників НДСЛ «Охматдит»,  котрі підтримали проект.

Завдяки лекціям-бесідам школярі дізнаються про те, що вони можуть зробити для того, щоб їх власні та інші українські сім’ї перестали втрачати рідних і близьких через важкі захворювання – ВІЛ/СНІД та рак. Актуальними та дієвими є як прості закони правильного способу життя, здатні зберегти здоров’я,  так і передовий медичний досвід у галузі ранньої діагностики та попередження цих хвороб, у тому числі метод щеплення.

Міцну підтримку ініціатива ГО «Здорове людство» отримала від освітян – Міністерства освіти і науки України, від органів управління освітою на міському та районному рівнях, від керівників шкіл, від адміністрації, викладачів і студентів Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова.

Лекційні заходи для школярів  Києва триватимуть упродовж 2016-2017 навчального року, тож ГО «Здорове людство» запрошує лекторів-волонтерів, небайдужих до здоров’я нації, долучатися до корисної справи.

Набутий у столиці досвід організація згодом планує застосувати в інших містах країни, щоб зменшувати захворюваність на ВІЛ-інфекцію та рак і смертність від цих хвороб у всіх регіонах держави.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.