bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Створено підручник для аніматорів, які займаються польсько-українським обміном молоді
14.12.2016

Опрацьовано електронну версію і опубліковано друковану версію спільного польсько-українського підручника створеного методистами, аніматорами і педагогами з Польщі та України.

Вони приклали зусилля і старання, щоб створити практичний порадник, який допоможе молодим людям по обох сторонах кордону у плануванні і реалізації спільних проектів.

Проекти будуть реалізовані на основі партнерства, співпраці, за методами неформального навчання у такий спосіб, щоб молодь мала змогу взаємно пізнати один одного і відкрити для себе багатство можливостей спільного майбутнього. А також, щоб разом це майбутнє створювати.

Підручник був створений під час тижневого польсько-українського семінару, який пройшов в жовті, в Насутові коло Любліна – коментує Ольга Станковська, координатор проекту з люблінської Фундації Новий Став. Підручник складається з чотирьох розділів, котрі описують способи мотивації молоді до дій, інтеграції міжнародних груп учасників, оцінки якості реалізованих дій і розповсюдження результатів спільних проектів. Варто додати,  що підручникик містить збірник пісень, міні-словник, а також традиційні рецепти на приготування традиційних страв обох  народів.

Зі слів директора Фундації Новий Став, Міхала Вуйчіка, ідея польсько-українського обміну молоддю є близькою для фундації. «Першу зустріч з молодими людьми з Житомира ми організували 25 років тому, в перший рік існування нашої фундації. Сьогодні, як ніколи раніше, ідея польсько-українського обміну є актуальною.  Передусім для того, щоб спільно руйнувати кордони. З однієї сторони, видимий кордон, який на сьогодні важко перетнути автотранспортом і  який не сприяє розвитку польсько-української співпраці. З другої, невидимий, про який говорив Святий Отець Іоан Павло ІІ : «побудований зі страху, агресії, браку розуміння людей іншого походження, політичного і економічного егоїзму, а також з недостатньої поваги до гідності іншої людини». Цей реальний кордон ми можемо налагодити швидкими і конкретними діями наших політиків у Варшаві і Києві. А от невидимий кордон вдасться знести лише спільною працею звичайних людей. Така співпраця є можливою завдяки проектам реалізованим Польсько – Української Ради Обміну Молоддю.


Як отримати підручник?

Підручник доступний в онлайн режимі та друкованій версії. Кожна організація, котра має бажання отримати безкоштовний підручник може звернутись  до Фундації Новий Став (e-mail: [email protected]).

Електронна версія, яка містить в собі навчальні фільми доступна на електронній сторінці: http://www.eds-fundacja.pl/udanawymiana/

Підручник був створений в рамах проекту «Вдалий обмін молоддю сьогодні – гарантія доброго сусідства завтра», реалізованого Фундацією Новий Став з Любліна і Центром Європейських Ініціатив з Сум. Проект був фінансований з бюджету Польсько – Української Ради Обміну Молоддю. Рада надає гранти від 2016 року і є новою платформою для співпраці між Польщею і Україною, і діє на основі умови між урядами Польщі та України. На цьогорічні зустрічі молоді виділено 3 млн 800 тис злотих. Черговий набір проектних заявок буде оголошений в першому кварталі 2017 року.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.