bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Україні з’явилася перша книжка з оцінювання публічних проектів і політик
14.12.2016

Побачило світ видання «Оцінювання публічних політик в Україні», яке стало результатом кількох місяців інтенсивної роботи українських і польських експертів з евалюації. Книжка описує досвід органів місцевого самоврядування, які передали свої проекти для оцінювання, а також практику дослідників, які вчилися оцінювати публічні політики.

У виданні зібрано результати оцінювання ініціатив Великокручанської сільської ради (збір і вивезення сміття), Хорольської районної ради (сортування та первинна переробка відходів), що на Полтавщині, а також Лозівської міської ради (реалізації міні-проектів на конкурсній основі) та Солоницівської селищної ради (вирішення у селищі проблеми безпритульних тварин) на Харківщині.

«Ця книжка – перша в Україні з такої теми. Коли ми її писали, то шукали зразок – інформацію про особливості оцінювання публічних проектів і політик, але нічого не знайшли. Такого матеріалу досі не було навіть для внутрішнього користування держслужбовців. Те, що зробили ми разом – це фактично методичний посібник, збірник практичних прикладів оцінювання. Адже завжди краще вчитися на чужих помилках. І те, що у нас було багато різних авторів, у них різні погляди і думки – це дуже добре», – зауважив один із авторів книжки Олег Гапон.

На думку іншої співавторки Альони Новікової, «Оцінювання публічних політик в Україні» показує новий погляд на оцінювання. Раніше воно сприймалося саме у розрізі перевірки, наскільки добре чи погано спрацював окремий проект чи публічна політика.

«Тепер же ми розуміємо оцінювання як реальну можливість зробити так, щоб аналізована пограма працювала краще і ефективніше. Це абсолютно новий підхід до оцінювання. Вважаю, що наша книжка буде корисною евалюаторам, а також тим органам місцевого самоврядування, чиї публічні політики ми проаналізували», – розповіла Альона Новікова.

Автори видання сподіваються, що книжка «Оцінювання публічних політик в Україні» стане незамінним практичним посібником для тих, хто планує оцінювати публічні проекти і політики.

Ви можете вільно:

Ділитися — копіювати і розповсюджувати матеріал у будь-якому вигляді чи форматі

Змінювати — реміксувати, трансформувати, і брати матеріал за основу для будь-яких цілей, навіть комерційних.

Видання «Оцінювання публічних політик в дії» є результатом співпраці трьох громадських організацій: Демократичного товариства “Схід” (Польща), Інституту соціально-економічних експертиз (Польща) та Східноукраїнського центру громадських ініціатив (Україна) в рамках проекту “Оцінювання публічних політик у дії”. Кожна з організацій-партнерів внесла до проекту свій унікальний досвід і знання, які передавалися українським учасникам проекту.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.