bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся старт програми центру АХАЛАР «Територія розвитку»
15.12.2016

Як телеглядачі чекають нового сезону улюбленого серіалу, так і бажаючі взяти участь в програмі Центру АХАЛАР «Територія розвитку» чекали початку навчального блоку. І ось старт річної програми відбувся. Всього сорок чоловік пройшли базову підготовку на двох тренінгах першого рівня (2-5 грудня і 8-11 грудня). 

Всього сорок чоловік пройшли базову підготовку на двох тренінгах першого рівня (2-5 грудня і 8-11 грудня). Основне завдання цього етапу - познайомити учасників з анімаційним підходом до розвитку спільноти, коли зміни навколо нас, в громаді відбуваються не тільки завдяки особистій силі лідера, а за рахунок залучення людей, що там живуть.  А це означає, що люди, перш за все, повинні захотіти цих змін.

І, отже, соціальному аніматору варто вивчити ситуацію, зрозуміти бажання всіх гравців на полі. Адже часто відбувається так, що ми можемо починати діяти, не вивчивши реальний стан справ. У нас може бути неперевірена гіпотеза про те, що цікава мені тема, так само цікава і важлива для всієї моєї громаді. А часто це не збігається. І тоді відбувається крах надій.

Для того щоб такого не відбувалося, на першому семінарі «Дизайн соціальної анімації» досліджують цільові аудиторії проектів, а також мотивацію кожного з майбутніх аніматорів. У АХАЛАР походять від розуміння того, що якщо людина не горить своєю ідеєю, то вона не зможе запалити інших. Тому відштовхуватися потрібно від реальних мотивів. А для цього повинна бути і сміливість, і чесність, так як ми часто можемо навіть самі собі не зізнаватися в тому, що нас мотивує. Робота з реальною мотивацією учасників і відрізняє підхід АХАЛАР.

Дослідити треба не тільки оточення в громаді, досліджувати треба і самого себе. Для цього на тренінгах багато років використовують різні тілесно орієнтовані технології, практики теорії «U», глибинної демократії і психології процесу.

За чотири дні студенти пропустили свої ідеї через призму SWOT аналізу, цільової аудиторії проекту, піраміди цінностей. Тепер всі роз’їхалися для остаточного доопрацювання проектів та презентації  їх на сайті www.dobrodel.org.ua, який є найбільшою платформою громадських ініціатив в Україні. Надалі всі етапи реалізації своїх ідей учасники будуть відображати саме тут.

Наступна зустріч за програмою відбудеться в лютому 2017 року. За розвитком ініціатив можна стежити на сайті http://www.dobrodel.org.ua/ і http://ahalar.org

Довідка: За минулі шість років понад 300 осіб з усіх регіонів України навчилися соціальнії анімації та реалізували 110 проектів, отримавши від АХАЛАР підтримку майже на 500 тис. грн.

Проект підтриманий: Фондом Ч. Ст. Мотта.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.