bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Слов’янську активісти вчились виявляти конфлікт інтересів в органах влади
23.12.2016

21 грудня 2016 р. у Слов’янську на базі платформи ініціатив «Теплиця» пройшов третій семінар у межах Антикорупційної медіа школи на тему «Конфлікт інтересів посадових осіб». 

Тренером семінару виступила Юлія Башкірова, адвокат, юрист Центру громадського контролю „Дій!“ в місті Маріуполь.

Під час практичного семінару учасники дізнались про загальні поняття потенційного та реального конфліктів інтересів, порядок врегулювання конфлікту інтересів, конкретні типові приклади конфлікту у державній службі та в органах місцевого самоврядування.

Через те, що в українській політиці давно прийнято віддавати все найкраще (посади, тендери, можливості розвитку) лише своїм близьким, сформувалася така собі ілюзія нормальності того, що в систему не допускаються люди ззовні. У свою чергу це гальмує розвиток нашої країни: як економічний, так і політичний. Сьогодні важливо навчитись виявляти та протидіяти конфлікту інтересів на місцевому рівні”, - заявив голова ГО “Агенція демократичного розвитку Донбасу” С. Коваленко.

Зазначимо, що Антикорупційна медіа школа в Слов’янську триватиме до лютого 2017 року. Програмою Школи передбачено 5 лекцій та інтерактивних тренінгів з питань факт-чекінгу (fact-checking) в роботі ЗМІ, доступу до публічної інформації, відкритих даних (open data), децентралізації та моніторингу бюджетів на місцевому рівні.

Проект «Прозорі бюджети міст Донбасу: протидія корупції та сприяння реформам в регіоні» здійснюється ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.