bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Підсумки діяльності ФРММ за 2016 рік
06.01.2017

У 2016 році у мережі приймалень ФРММ та з використанням ІТ-технологій безоплатна правова допомога була надана понад 1150 клієнтам. Правозахисний сервіс отримали малозабезпечені верстви населення у адміністративних справах, зокрема питаннях земельних (256), спадщини (395), якості послуг ЖКГ через самоорганізацію в ОСББ (401), а також жертви порушень прав людини (102).

Було проведено більш ніж 15 масових заходів, котрі підвищують правову обізнаність населення. З метою системних рішень виявлених проблем, організацією було ідентифіковано 6  стратегічних судових справ, які спільно з партнерами просуваються в Європейському суді з прав людини. Налагоджено контакт з помічником міністра соціальної політики з питань ВПО в Миколаївській області.

Також здійснюємо документування порушень прав людини, пов’язаних з конфліктом на Донбасі. Суть ініціативи полягає в тому, щоб зафіксувати будь-які порушення прав на життя, свободу від катувань, майнових прав тощо. Опитування проводиться за спеціально розробленими анкетами. Респондентами виступають чотири групи осіб: внутрішньо переміщені особи (ВПО); особи, які перебували в заручниках (полоні); особи, які отримали поранення; рідні і знайомі осіб, які загинули, зниклих без вісті. Таке документування порушень прав людини є надзвичайно важливим кроком для здійснення правосуддя в національних та міжнародних інстанціях в майбутньому.

Наш фокус це не тільки правова допомога конкретній людині, а формування дієвої моделі надання безоплатної правової допомоги на основі  взаємодії між усіма надавачами правової допомоги. А саме:

По-перше, Фонд продовжив співпрацю з Першим (угода від 12.10.15 р) та  Другим (угода від 10.11.15р) місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема через комунікативні можливості Центральної бібліотеки міста Миколаєва ім. Кропивницького та ії мережі бібліотек – філій через Sкype.

По-друге, налагодив співпрацю з головним територіальним управлінням юстиції у Миколаївської області, Офісом розвитку Миколаївщини та Миколаївським міськвиконкомом, Вознесенською міською радою та ГО «Вознесенська асоціація розвитку місцевої демократії» та Першим місцевим центром з надання провели відповідне аналітичне дослідження. Наслідком просуванні його висновків є наказ Координаційного центру БПД Мінюсту України №188 від 27.09.2016 р. яким на місцеві Центри БПД покладені таж надання первинної правової допомоги.

У 2017 році приймальна планує працювати у тому ж обсязі.

Запрошуємо у громадську приймальню ФРММ, що працює з 10-00 до 17-00 кожний вівторок та четвер за адресою: вул. Севастопольська 15 кв 3 м. Миколаїв. Тел/факс: 0512 47-38-79. Або через :https://www.facebook.com/fondrazvitia?sk=wall, www.frgn.mk.ua е-mail: [email protected].

Діяльність прийомних ФРММ здійснюється в рамках ініціативи Української Гельсінської Спілки з прав людини, за фінансової підтримки Уряду Швеції через Шведське агентство міжнародного розвитку (SIDA) та Уряду Канади через Департамент закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD), програма “Права людини понад усе” (Human Rights First).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.