bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Заради майбутнього Чернігівщини: грантовий еко-марафон готують в Холмах
06.03.2017

За чисте довкілля борються в селищі Холми на Чернігівщині. Тут вчителі разом з учнями активно взялися за реалізацію грантового проекту «Крок у шкільне життя без сміття». Безпосередньо в ньому беруть участь всі школярі, але опосередковано вдалося задіяти ледь не все селище.

Ще восени минулого року жителька Холмів Оксана Тропман разом з педагогами місцевої школи написала проект на конкурс грантів від благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини». Продуманий підхід до вирішення проблеми очищення довкілля та привчання до культури утилізації сміття дозволив отримати грант від фонду. Це й дало поштовх до втілення запланованого в життя.

Зараз в школі активно ведеться просвітницька робота. До неї підійшли дуже відповідально і навіть провели опитування, щоб з’ясувати що в природоохоронній тематиці діти вже знають, що хотіли б дізнатися і які прогалини в знаннях слід заповнити.

«Другий тиждень триває конкурс плакатів на цю тему, невдовзі підіб’ємо підсумки та нагородимо переможців»,- розповідає Валентина Шевчик, керiвниця проекту, заступниця директора з виховної роботи Холминської школи. Найбiльш  активних учнiв-учасникiв  проекту нагородять розважальною поїздкою до с. Бреч.

Поки лежить сніг учні та вчителі виготовляють бляшані пальники для воїнів АТО й готуються до другої частини проекту – еко-марафону. Уже зробили два контейнери для сміття та закупили захисне спорядження. Як тільки зійде сніг, почнуть проводити перші еко-марафони по збору побутового сміття. «Маємо домовленість з місцевим підприємцем, котрий буде відвозити зібраний пластик та макулатуру в пункти прийому в Чернігові. Отримані кошти ми зможемо використати для відправки на завод для переробки батарейки, котрих уже зібрали 2 контейнери»,- ділиться планами Валентина Степанiвна.

Окрім, цього шкільний екорух набирає обертів. Місцеві умільці проведуть майстер-клас, для дітей, як з предметів, що раніше викидалися, творити картини. Панно величиною 2х5 м з стане прикрасою музичної школи, а зроблять його з пластикових кришечок.

Усі бажаючі зможуть долучитися до створення картини та навчитися робити красу з побутових матеріалів. Для цього діти разом з педагогами зібрали кілька тисяч пластикових кришечок, котрі вчителі власноруч готують до використання – миють та чистять.

«Для нас проблема утилізації сміття стоїть дуже гостро – адже пластик засмічує ліси. Кошти гранту стали неабиякою підтримкою для розвитку екологічного руху в Холмах та розвитку початої справи», - наголосила керівниця проекту.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.