bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Пройшла зустріч обговорення імплементації Європейського процесу довкілля та здоров’я
10.04.2017

31 березня 2017 року, на базі ДУ «Національний науковий центр радіаційної медицини Національної академії медичних наук України», відбувся круглий стіл, присвячений питанням імплементації в України Європейського процесу довкілля та здоров’я (EEHP).

 Другий день зустрічі був присвячений П’ятій сесії стратегічного планування Європейської Молодіжної Коаліції з питань Охорони Навколишнього Середовища і Здоров’я (EEHYC), в рамках підготовки до Шостої Міністерської конференції (Sixth Ministerial Conference on Environment and Health), яка відбудеться 13-15 червня цього року в м. Острава (Чеська Республіка).

До заходу була запрошена Голова Європейського центру здоров’я та довкілля ВООЗ, що розташований у м. Бонні (Німеччина) – Елізабет Пановіч, яка представила «Порядок денний до 2030 року для сталого розвитку через процес довкілля та здоров’я», що буде обговорений на 6-й Конференції за участю Міністрів з навколишнього середовища та охорони здоров’я в червні цього року, на зустрічі високопосадовців в Остраві.

На засіданні були присутніми керівники та співробітники ННЦРМ, представники НАМН України, експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Учасники круглого столу заслухали цікаві доповіді співробітників установи, які більш детально розповіли про діяльність наукової організації, її основні функції та співробітництво із ВООЗ (WHO CC REMPAN).

Також мали змогу виступити представники Європейської Молодіжної Коаліції з питань Охорони Навколишнього Середовища і Здоров’я (EEHYC), що завітали до України з Австрії, Португалії та Литви. Їх доповіді переважно стосувалися огляду участі Молодіжної Коаліції у Європейському процесі довкілля та здоров’я (EEHP) та молоді європейського регіону зокрема.

Окремо для всіх учасників круглого столу організаторами були підготовані цікаві екскурсії, одна з них проходила на базі WHO CС REMPAN, де міжнародні делегати дізнались багато цікавих фактів та на практиці побачили як працює відділ дозиметрії та радіаційної гігієни.

Ще більш захоплюючим було відвудування Національного музею Чорнобиля, де представники європейської делегації більш докладніше дізнались про трагедію що спіткала Україну в 1986 році; а також візит до Національного музею медицини України.

Другий день наукової зустрічі був присвячений П’ятій сесії стратегічного планування Європейської Молодіжної Коаліції з питань Охорони Навколишнього Середовища і Здоров’я (EEHYC). Захід слугуватиме другим підготовчим етапом до Шостої Міністерської конференції (Sixth Ministerial Conference on Environment and Health), під час якого були обговорені основні результати та напрацювання Міжнародної молодіжної конференції, що відбулася у Відні наприкінці минулого року та була присвячена питанням довкілля, здоров’я та мобільності.

Довідково: Європейська Молодіжна Коаліція з питань Охорони Навколишнього Середовища і Здоров’я (EEHYC) - це перша європейська мережа за участю молоді, яка підкреслює і сприяє розумінню взаємозв’язків між довкіллям і здоров’ям. Участь молоді у процесі прийняття рішень є центральним моментом у діяльності Коаліції та підтримується Міністрами охорони здоров’я та навколишнього середовища за допомогою зобов’язань, прийнятих в Декларації на Міністерській конференції ВООЗ з питань охорони навколишнього середовища та здоров’я, що відбулася в Пармі в 2010 році.

Контакти

  • Національний науковий центр радіаційної медицини
  • (044) 483-72-40

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.