bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські активісти дослідили правові проблеми мешканців Новоайдарського району
18.04.2017

Протягом березня за ініціативи Новоайдарського офісу Мережі правового розвитку при ГО «Суспільна служба правової допомоги» було проведено дослідження проблем правового характеру серед мешканців сіл та селищ Новоайдарського району.

 В основу даного дослідження покладена стратегічна мета – створення належних умов для реалізації та захисту прав населення. Виявленні при опитуванні правові потреби та запити вказують на необхідність посилення правової спроможності населення та проведення зустрічей консультативного та роз’яснювального характеру.

За результатами дослідження були визначені дві головні проблеми у сфері захисту прав населення: загальна правова необізнаність населення, відсутність звички вирішувати проблеми правовим шляхом та недоступність безоплатної правової допомоги менш захищеним верствам населення (люди з малим статком, люди похилого віку, ті хто проживає в сільській місцевості). Найчастіше мешканці Новоайдарського району звертаються за правовою допомогою, коли необхідно вирішити проблеми в сфері земельних та трудових відносин, захисту прав ВПО, оформлення пільг та субсидій, повернення кредитів та відносин з банківськими установами.

Окрім результатів дослідження, експерти Новоайдарського офісу Мережі правового розвитку при ГО “Суспільна служба правової допомоги” розробили рекомендації для сільських та селищних рад Новоайдарського району з питань надання населенню якісних та доступних послуг правового характеру, створення та підтримки у громадах моделей надання безоплатної первинної правової допомоги згідно з положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», «Типового положення про установу з надання первинної правової допомоги» та «Порядку та критеріїв залучення органами місцевого самоврядування суб’єктів приватного права». В подальшому ці рекомендації будуть презентуватись сільським та селищним головам з метою їх успішної імплементації.

З повною версією звіту можна ознайомитись за посиланням – http://issuu.com/psla4/docs/psla_novoaidar_report.

Нагадаємо, що мешканці Новоайдарського району можуть отримати безоплатну правову допомогу в Новоайдарському офісі Мережі правового розвитку - смт. Новоайдар, вул. Незалежності, 2, у понеділок та четвер з 9 до 17 або скайпом - live: pela-lug.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.