bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Колібрі: коворкінги в бібліотеках
16.05.2017

ГО «Допомагай і Подорожуй» запровадила у Черкасах експериментальний проект «Колібрі» з модернізації бібліотечних приміщень та створення в них креативного простору 

Керуючись принципами ефективності та мобільності, ГО “Допомагай і Подорожуй” (або NGO “Help and Travel”) у Черкасах запровадила експериментальний проект “Колібрі” з модернізації бібліотечних приміщень та створення в них простору для спілкування, спільної й індивідуальної роботи, а також наповнення їх заходами. 

Бібліотеки – це вже існуюча інфраструктура, яку не потрібно створювати з нуля. Ба більше, бібліотечна мережа – найбільш розгалужена мережа публічних закладів в Україні. За словами компанії Майкрософт Україна, наразі в країні функціонує майже 18000 публічних бібліотек. Це єдина мережа, яка доходить майже до кожного села, а, отже, здатна виконати завдання підвищення рівня інформатизації країни, включно з сільськими та віддаленими місцевостями. 

 

Завдяки партнерам — програмі FLEX з грантовою підтримкою її випускників і Черкаській обласній бібліотеці для юнацтва імені Василя Симоненка — пілотний проект “Колібрі” стартував. Від самого початку ми заповнили простір заходами. Наприклад, Роман Видро із харківського Garage Hub розповів про культуру мейкерства і чому це круто. ГО “ПроМолодь” неодноразово використовувала простір для зустрічей із учасниками їх проекту “Ідея-Дія-Результат”.

У спеціально відведену залу ми закупили сучасні меблі (м’які кольорові пуфи) і дошку з маркерами, а також було проведено WiFi у це приміщення. В кутку поставили бутиль із водою та електричний чайник для кави та чаю. В ідеалі комбінацію із 1) доступу до мережі Інтернет, 2) нових меблів, 3) дошки, та 4) снеків ми додаємо 5) настільні ігри. Відтак, за найменшим бюджетом у кожному місті чи селі можна створити додатковий безкоштовний простір для роботи, зустрічі з друзями та бази для громадського сектору.

Вже сьогодні ви можете завітати в перший Колібрі в Україні за адресою:

Черкаси, 18000, вул. Ільїна, 285,

Обласна бібліотека для юнацтва імені Василя Симоненка

https://vk.com/ht_colibri  

https://www.facebook.com/htcolibri  

Незабаром повідомимо про результати прототипу “Колібрі” в селі Орлівщина в Дніпропетровській області.

Ознайомитися з концептом проекту.

Ваш коментар, пропозиція, критика: 

[email protected] 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.